Nintendo představilo novou herní konzoli Switch. Má větší OLED displej, lepší stojánek i bílé ovladače

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

nintendo-switch-oled

Foto: Nintendo

Nové Nintendo Switch přichází s větším OLED displejem

0Zobrazit komentáře

Herní konzoli Nintendo Switch představila japonská společnost poprvé v roce 2017 a prakticky hned se stala v herní komunitě oblíbeným produktem. Teď Nintendo na svůj původní populární model navazuje a představuje variantu s větším displejem, který zůstává prakticky ve stejně velkém těle, ale díky OLED displeji nabídne lepší barvy. Nové Nintendo Switch vyjde v říjnu a bude stát 350 dolarů.

Japonská videoherní společnost představila nový model Switche po dlouhých měsících spekulací. Označuje ho jako Nintendo Switch (OLED model), protože právě OLED displej je jedním z hlavních vylepšení. Standardní Switch, který zůstává i nadále v nabídce, nabízí 6,2palcové LCD, přičemž ten nový přichází rovnou se sedmipalcovou obrazovkou, avšak stejným rozlišením 720p.

Nové Nintendo Switch OLED dorazí ve dvou barevných variantách, buď s bílými ovladači Joy-Con, nebo s tradiční červeno-modrou kombinací, a bude o 50 dolarů dražší než standardní Switch. České ceny zatím nejsou známé, nicméně do prodeje má jít minimálně ve světě 8. října, přičemž v Česku můžeme s ohledem na současné ceny počítat zřejmě s cenovkou atakující 10 tisíc korun.

nintendo-switch-oled2

Foto: Nintendo

Nintendo Switch má nastavitelný stojánek pro hraní na stole

Nintendo Switch OLED přichází s lépe nastavitelným stojánkem, takže není problém položit velký displej na stůl a ovladače si vzít do ruky. Vedle klasického handheldového hraní pak nový model obsahuje také dokovací stanici pro připojení k televizi, nově včetně vestavěného LAN portu pro online hraní. Interní úložiště bude mít dvojnásobnou kapacitu 64 GB a nový model má mít také vylepšené audio.

Nepotvrdily se však spekulace, že by mohlo Nintendo v nové konzoli přijít i s vyšším výkonem. Nejspíš proto zůstává při připojení k televizi přes HDMI rozlišení 1080p jako u standardního Switche, žádné 4K se tedy nekoná. Stejná zůstává také výdrž baterie, kterou Nintendo udává ve výši až devíti hodin. Proti standardnímu Switchi je OLED model jen velmi nepatrně delší a o zhruba 23 gramů těžší.

Nová konzole vyjde 8. října, tedy ve stejný den jako připravovaná hra Metroid Dread, přičemž hráči mohou počítat, že kompatibilní budou s novým Nintendem Switch OLED všechny stávající hry i Joy-Cony ze standardního modelu. V nabídce Nintenda doplní nejnovější konzole jak již zmíněný původní Switch představený v roce 2017, tak menší Nintendo Switch Lite. To je v prodeji od roku 2019, stojí zhruba 6 tisíc korun a nelze ho připojit k televizi, ani mu odepnout ovladače.

nintendo-switch-oled3

Foto: Nintendo

Nintendo Switch OLED nabídne dokovací stanici pro připojení k TV

nintendo-switch-lineup

Foto: Nintendo

Rodina Nintendo Switch se rozrostla o další model

Diskuze (0)

Novinka

Anonym