Google připravil hravý start olympiády. Nový Doodle přináší sedm disciplín v zábavném retro stylu

google-doodle2

Foto: Google

Grafika nového Google Doodlu je příjemným retrem

0Zobrazit komentáře

Přesně v jednu hodinu středoevropského letního času dnes odstartuji v dalekém Tokiu letní olympijské hry. Během sportovního svátku se tisíce nejlepších zástupců zemí celého světa utkají v desítkách disciplín, mezi kterými nebudou chybět ani takové novinky, jako je surfing či skateboarding. Jaké to je být v centru sportovního dění a protnout cílovou pásku jako první, si ale lze díky Googlu vychutnat i od vlastního počítače. Stačí jen zapnout prohlížeč a pustit si aktuální Google Doodle.

Speciální Doodle, tedy dočasnou proměnu loga prohlížeče Google, můžeme bez ostychu označit za zřejmě vůbec největší a nejpropracovanější hříčku svého druhu. Google si totiž přichystal obsáhlou hru, která by před lety mohla bez problému vyjít jako samostatný titul. A kdo miloval hraní na Gameboyi a starších konzolích, bude se v prostředí hry s názvem Doodle Champion Island Games (v češtině, do které je celá hra přeložená, Doodle hry Ostrova mistrů) cítit jako doma.

Byť by se přes jednoduchou 16bitovou grafiku a ještě jednodušší ovládání mohlo zdát, že se jedná o záležitost na pár minut, ve skutečnosti Google otevřel brány poměrně obsáhlé sportovní adventury, ve které coby ninja-atlet-kočka Štístko budete porážet soupeře v jednotlivých kláních. A ještě pomáhat obyvatelům kouzelných ostrovů, na nichž se hříčka odehrává. Doodle hry Ostrova mistrů vás zabaví klidně i na hodinu, při snaze pokořit všechny výzvy pak i déle.

google-doodle1

Foto: Google

Kočka Štístko je avatar, za kterého hráč hraje ve hře Doodle Champion Island Games

V sedmi disciplínách (přičemž je lze nejen opakovat, ale u některých i objevit dodatečné závody a klání) se utkáte s umělou inteligencí v podobě nejrůznějších zvířecích nepřátel, ale také s ostatními hráči po celém světě. Se svou kočkou se totiž může každý přidat k některému ze čtyř barevných týmů, které mezi sebou na dálku soupeří v tabulce globálního skóre.

Každý tým je zde zastoupen svým vlastním maskotem, který odkazuje na japonskou mytologii. Stejně tak má svého legendární šampiona i každý ze sportů – stolní tenis, skateboarding, běh, sportovní lezení, ragby, lukostřelba a synchronizované plavání. Motivy tradiční japonské kultury a historie se prolínají celou hrou, celkovou atmosféru pak doslova dokreslují působivé krátké animace od japonského studia Studio 4 °C.

Googlu se podařilo vytvořit veselou hru, ze které olympijské nadšení skutečně čiší. Není proto lepší strategie, jak si dnešní olympijský den pořádně užít, než se naplno ponořit do zdolávání sportovních klání v Doodle Champion Island Games, a od jedné hodiny si vychutnat přímý přenos zahajovacího ceremoniálu z tokijského stadionu. Úkolu nést českou vlajku se tentokrát zhostí tenistka Petra Kvitová a basketbalista Tomáš Satoranský.

google-doodle3

Foto: Google

V závodech se objevují jak zdravá, tak i handicapovaná zvířátka

Diskuze (0)

Novinka

Anonym