Aby se lidé v práci cítili opravdu příjemně. To je teď největší téma, říká Jitka Hurábová z LD Seating

ldsssSpeciál

Foto: LD Seating

Realizace s nábytkem dodaným společností LD Seating

0Zobrazit komentáře

Podoba kancelářských prostor si v posledních letech prochází změnou, kterou zásadně umocnila i pandemická situace. Na to reagují nejen samotné společnosti, které kancelářské prostory využívají, ale také dodavatelé jejich vybavení. Tento vývoj pečlivě sleduje Jitka Hurábová, jež stojí v čele rodinného podniku LD Seating. Ta nám v rámci speciálu Kanceláře budoucnosti ukázala, jakými proměnami si v posledních letech procházejí kanceláře a také jejich mobiliář, na který se v LD Seating specializují.

Kde bychom byli, kdyby velké technologické korporáty jako Apple či Google nezačaly s razantní změnou podoby svých kanceláří. Právě tyto společnosti označuje Jitka Hurábová za průkopníky, díky nimž se neosobní a unifikované kancelářské prostory proměnily v živelné místo, které nabízí dostatek soukromí, ale i prostoru pro kolektivní a kreativní pracovní procesy.

„Open space řešení, kde lidé seděli jeden vedle druhého, byla unifikovaná a neposkytovala nic, do čeho by se člověk mohl sám promítnout. Zaměstnavatelé to viděli, a proto hledali cesty, jak to změnit,“ vysvětluje Hurábová a dodává, že spouštěčem změn se staly především přenositelná zařízení, jako jsou mobilní telefony, notebooky či tablety.

ld-seating4

Foto: LD Seating

Realizace prostoru s nábytkem dodaným společností LD Seating

Díky tomu se zaměstnanci konečně mohli i při práci odpoutat od své židle a být produktivní klidně i na střeše kancelářské budovy. Pracovníci se také začali více setkávat i mimo klasické zasedací místnosti, na což nutně začal reagovat i kancelářský nábytek.

Stoly a židle tak začaly doplňovat taburety, křesílka, konferenční stolky, či dokonce pohovky a sedací vaky. Kancelářský nábytek se tak do určité míry začal protínat s klasickým bytovým a poskytovat nejen podporu pro záda, ale třeba i pohodlí během zábavy.

Hlavní slovo dostává variabilita

„Aby se lidé v práci cítili opravdu příjemně. To je teď to největší téma,“ říká Jitka Hurábová. Tato příjemnost je zaměstnancům v poslední době zprostředkována skrze maximální variabilitu, kterou jim kanceláře a jejich vybavení přináší. V případě nábytku variabilita umožňuje jeho využívání všemi zaměstnanci a také dává možnost neustále měnit polohu a místo, z něhož je práce vykonávána.

Právě to má zásadní vliv na fyzické zdraví pracovníků, ti tak do pracovního procesu od počítače zapojují daleko více pohybu. „My říkáme, že zdravé sezení se neodehrává jenom na židli. Zdravé sezení se odehrává i mimo ni. Je to o celkovém zdravotním stylu a židle je jeho malou součástí,“ vysvětluje Jakub Huráb, jednatel LD Seating.

„Je samozřejmě potřeba, aby židle dodržovala určitou ergonomii, ale pokud bychom se na to podívali komplexně z celkového kancelářského pohledu, tak je důležité být v pohybu, být variabilní a nesedět osm hodin v kuse na jednom místě ve strnulé pozici,“ dodává Huráb.

A v neposlední řadě zmiňovaná variabilita umožňuje další benefit – v případě potřeby celou kancelář sbalit, přesunout na jiné místo a pokračovat v kreativním procesu se stejným vybavením v optimálnějších prostorech.

***

Jaké další výhody variabilita přináší, čím je podmíněna či jaké jsou ty nejudržitelnější kroky během vybavování kanceláří, se dozvíte přímo na webu speciálu Kanceláře budoucnosti. Mimo Jitky Hurábové zde o budoucnosti kanceláří hovoří zástupci WorkLounge, Capexus či Premier Interiors.

kancelarsky-special-partneri

Diskuze (0)

Novinka

Anonym