Pokračování Mare z Easttownu a seriál o mimozemské invazi. Je tu další CC Watch s filmovými a seriálovými tipy

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

2watch
0Zobrazit komentáře

Je tady další díl CC Watch, což znamená shrnutí zajímavých novinek ze světa filmu a televize za poslední týden, upozornění na vzrušující trailery a doporučení audiovizuálního programu na večer i kdykoliv jindy. Tentokrát jsme hlavně unešeni z nedávného závěru minisérie Mare z Easttownu a zjišťujeme, co její tvůrci říkají o možném pokračování. Naši pozornost si ale získalo také plánované anime ze světa Pána prstenů, které má prozkoumat historii Helmova žlebu.

Mezi trailery je hororová trilogie filmů, kterou Netflix chystá na příští měsíc s příslibem napínavé a krvavé první poloviny léta. Zajímavé věci se dějí i ve sci-fi a gangsterském žánru. Tam to vypadá na blížící se netypické pojetí mimozemské invaze se Samem Neillem z Jurského parku a podvratnou hru s divákem od oceňovaného Stevena Soderbergha. A nakonec samozřejmě nechybí tipy ke sledování. Je tu třeba komedie z prostředí hip-hopu, nezvyklý dokument o vulkánech či lesbický erotický thriller.

Aby vám naše shrnutí a doporučení propříště neuniklo, můžete se k odběru newsletteru CC Watch přihlásit zde.

***

Co hýbe světem filmu a televize

Dostane Mare z Easttownu pokračování? Tvůrce Brad Ingelsby těžký příběh policejní vyšetřovatelky z malého amerického města zamýšlel jako uzavřenou minisérii. Mare of Easttown se ale ze všech stran dočkala skvělého přijetí, a to s sebou v dnešní době automaticky nese otázky po sequelu. Ingelsby, který má s HBO podepsanou smlouvu na tři roky, nedávno řekl, že pokud dostane dobrý nápad, rád se k Mare vrátí.

Navázání na minisérii je otevřený jak šéf obsahu televize Casey Bloys, tak herečka Kate Winslet. Zmínila, že se jí po postavě stýská a moc ráda by ji hrála znovu. Možná se tak dočkáme podobné situace jako u Sedmilhářek, jejichž původně neplánovaná druhá řada byla skvěle přijata.

Netflix z rukávu sype tunu novinek: Streamovací obr v rámci vlastní akce Geeked Week tento týden odhalil mnoho nových informací a ukázek. Na nějaké rozsáhlejší shrnutí zde není prostor, ale zmínit musíme třeba odhalení podzimního vydání hrané adaptace kultovního anime Cowboy Bebop. Pozornost si zaslouží i netradiční thriller natáčený v Praze Blood Red Sky, potvrzení druhé řady seriálu Shadow and Bone nebo pohled do zákulisí vzniku hrané adaptace Sandmana, jednoho z nejoceňovanějších grafických románů vůbec.

Na co jsme zvědaví

Vytvoření mainstreamové kultury binge-watchingu seriálů už Netflixu zjevně nestačí. Příští měsíc totiž v průběhu tří týdnů vydá rovnou celou filmovou trilogii, adaptující slavnou knižní sérii hororů Fear Street od R. L. Stinea. Byť se jedná o romány spíš pro mladší publikum, filmové zpracování pro děti v žádném případě nebude. Všechny tři díly, odehrávající se postupně v roce 1994, 1978 a 1666, totiž budou plné děsu a krve. Každý z nich se přitom k propojujícímu motivu tajemného zla postaví z trochu jiného úhlu, ovlivněného jednou Vřískotem, podruhé Halloweenem a pak artovým historickým filmem.

Další zprávy, tipy na novinky a trailery, na něž jsme velmi zvědaví, výběr zajímavých filmů i seriálů, které stojí za vidění, či osobní tip jednoho z členů redakce CzechCrunche najdete v kompletním jedenáctém vydání newsletteru CC Watch.

Pokračování nového newsletteru CC Watch si můžete přečíst zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym