Emil Zátopek ve filmu, Ted Lasso v nové sérii a umění dlouhého záběru. Je tu další CC Watch s filmovými a seriálovými tipy

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

ccw13
0Zobrazit komentáře

Je tady další díl CC Watch, což znamená shrnutí zajímavých novinek ze světa filmu a televize za poslední týden, upozornění na vzrušující trailery a doporučení audiovizuálního programu. Čeští diváci včera dostali první možnost zhlédnout upoutávku na snímek o Emilu Zátopkovi od režiséra Samotářů, kromě toho se můžeme podívat na nové trailery Sebevražedného oddílu, skvělé komedie Ted Lasso nebo dalšího hororu od tvůrce Uteč.

Mezi zajímavé novinky ale patří i komentář Davida Harboura k očekávané čtvrté řadě Stranger Things. David Fincher se zase na podzim chystá v Paříži natáčet thriller o nájemném vrahovi s Michaelem Fassbenderem. Nelze zapomenout ani na nové scény z Tenkrát v Hollywoodu, které lákají na stejnojmenný román. Nakonec jsme se v měsíčním speciálu zaměřili na umění dlouhého záběru, kde nabídneme třeba jednu z nejzajímavějších rolí Jacka Nicholsona či více než dvouhodinový akční film natočený skutečně na jediný záběr.

Aby vám naše shrnutí a doporučení propříště neuniklo, můžete se k odběru newsletteru CC Watch přihlásit zde.

***

Co hýbe světem filmu a televize

Čtvrtá řada Stranger Things ukáže směr k ukončení seriálu: David Harbour, který v hitu Netflixu hraje policistu Jima Hoppera, nedávno v rozhovoru pro magazín Collider (spoilery třetí řady) mluvil o blížícím se pokračování seriálu. Čtvrtá řada Stranger Things má být hlavně větší, jak prostředím dalece překračujícím městečko Hawkins, tak novými prvky. Zároveň však má jasněji ukázat linku směřující k závěru seriálu. Jestli Stranger Things skončí po páté řadě, šesté řadě či ještě později, nevíme. Dobré je ale vědět, že tvůrci na směřování ke konci myslí a snad tak diváky uspokojí, aniž by dílo zbytečně natahovali.

David Fincher svůj další film pro Netflix natočí už letos na podzim: Minule jsme na nový počin jednoho z nejoceňovanějších hollywoodských režisérů museli čekat šest let – a černobílý Mank nebyl zdaleka pro každého. Chystaný thriller The Killer s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli by ale měl mít zase mnohem blíže snímkům jako Sedm nebo Zodiac. Adaptace stejnojmenné komiksové předlohy totiž bude vyprávět příběh nájemného vraha v existenční krizi, když se u něj začne více rozvíjet svědomí. Film se scénářem od Andrewa Kevina, stojícího právě za Sedm, se má začít natáčet v listopadu v Paříži.

Na co jsme zvědaví

Emila Zátopka, svého času jednoho z nejlepších sportovců planety, snad všichni znají. Naopak překvapivý je fakt, že o něm dosud vedle několika dokumentů nevznikl žádný hraný film. Zátopek od režiséra Davida Ondříčka (Samotáři) je tak asi nejočekávanějším českým titulem roku. Sportovce v něm uvidíme na běžecké trati, ale také v osobním životě s jeho milovanou Danou i ve složitějších situacích. Shodou okolností vyšel i trailer na dokument o jednom z nejlepších maratonců v dějinách, Eliudovi Kipchogeovi.

Další zprávy, tipy na novinky a trailery, na něž jsme velmi zvědaví, výběr zajímavých filmů i seriálů, které stojí za vidění, či osobní tip jednoho z členů redakce CzechCrunche najdete v kompletním jedenáctém vydání newsletteru CC Watch.

Pokračování nového newsletteru CC Watch si můžete přečíst zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym