Nechte iPhone doma. Spotify spouští funkci pro stahování hudby i podcastů do Apple Watch

Filip HouskaFilip Houska

spotify-apple-watch

Foto: Spotify

Hudbu i podcasty ze Spotify si na Apple Watch přehrajete i offline

0Zobrazit komentáře

Pokud máte Apple Watch a streamujete hudbu skrze Apple Music, nejspíš víte, že si do hodinek můžete oblíbené skladby i playlisty stáhnout a poslouchat je, aniž byste s sebou měli iPhone a byli připojeni k internetu. Nyní s totožnou funkcí, která je velmi užitečná například během sportování, přichází také Spotify.

Nová, byť už několik měsíců očekávaná funkce stojí na jednoduchém principu. V aplikaci Spotify na svých Apple Watch, kde už máte sesynchronizovanou hudbu nebo playlisty, stačí kliknout na symbol trojtečky a vybrat možnost Download to Apple Watch. Poté jen počkáte, než se vybraný obsah stáhne, a je prakticky hotovo.

K dispozici je i sekce pro kontrolu stahovaných skladeb, playlistů nebo epizod vašich oblíbených podcastů, tudíž budete vědět, jak dlouho ještě čekat. Jakmile bude obsah do hodinek od Applu stažený, objeví se u něj malá zelená šipka. Spotify navíc uvádí, že hudbu a další audio můžete stahovat do offline režimu i přímo z Apple Watch.

Švédská hudební streamovací společnost, která je s počtem okolo 360 milionů uživatelů jedničkou na trhu, začíná tuto funkci teprve vypouštět, tudíž se může stát, že ji ještě dostupnou mít nebudete. Nutné je navíc mít minimálně Apple Watch Series 3, ideálně aktualizované na operační systém watchOS 7.1, a také placený účet na Spotify.

Spolu s možností stahování se Spotify více zaměřilo i na podporu hlasové asistentky Siri. Ta dlouhou dobu reagovala na výzvy k přehrání obsahu výhradně z Apple Music, teď ovšem zvládne přehrávat skladby, playlisty i podcastové epizody přes povel určený přímo pro Apple Watch. Například „Hey, Siri, play my Discover Weekly playlist on Spotify“.

Podpora offline streamování obsahu ovšem ze strany Spotify nepřichází pouze pro Apple Watch. Je tomu sotva pár dní, co firma pod vedením Daniela Eka ohlásila, že bude tuto funkci podporovat i napříč zařízeními, která používají operační systém od Googlu Wear.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym