Ed Sheeran se stává sponzorem fotbalistů z anglického Ipswich Town. Chce být vidět i na dresech

Filip HouskaFilip Houska

sheeran-ipswitch

Foto: Kmeron/Ipswich Town

Ed Sheeran bude sponzorovat fotbalový klub Ipswich Town

0Zobrazit komentáře

Je mu teprve třicet, ale už má na kontě nejprodávanější desku i nejvýdělečnější koncertní šňůru všech dob. Jeho Shape of You je navíc třetím nejsledovanějším videoklipem na YouTube. A zářezy v prestižních hudebních žebříčcích ani netřeba zmiňovat. Ed Sheeran je zkrátka megahvězdou se vším všudy a nyní proniká i na fotbalová hřiště – bude totiž na dresech klubu Ipswich Town.

Angličané mají k fotbalu obecně velmi blízko a výjimkou není ani Ed Sheeran, mladý anglický hudebník s irskými kořeny, který za svou kariéru prodal přes 150 milionů nahrávek. Nefandí ovšem velkým klubům jako Arsenal (po kterém mimo jiné pokukuje šéf Spotify), Liverpool nebo Manchester United. Naopak ho baví třetiligový Ipswich Town, ke kterému má náklonnost už od dětství.

„Vždy jsem si užíval výlety na Portman Road (domácí stadion týmu Ipswich Town – pozn. red.),“ zmiňuje Ed Sheeran při ohlášení velké novinky. Stane se totiž sponzorem tohoto klubu a bude součástí zpravidla sytě modrých dresů jeho hráčů. Namísto svého obličeje ale nechá na trička umístit pár matematických symbolů, kterými nazýval své dosud vydané desky.

sheeran

Foto: Ipswich Town

Symbolika, která bude na dresech klubu Ipswich Town

V sezóně 2021/2022, do které Ipswich Town nastoupí znovu v třetí lize anglického fotbalu, tak budou hráči oblékat dresy se znaménky + – = ÷ x a doplňujícím slovem Tour. Tato symbolika může evokovat blížící se velké koncertní turné i příchod nového alba, konkrétní důvod si ale Ed Sheeran nechává pro sebe a sdělí to, až „bude vhodný čas“.

„Ten klub je velkou součástí mé lokální komunity a toto je cesta, jak mu vyjadřuje podporu,“ říká třicetiletý interpret, který pochází z hrabství Suffolk, jen zhruba čtyřiadvacet kilometrů od města Ipswich. K fandění svému oblíbenému klubu tak měl velmi blízko a doteď (respektive v době, kdy to situace dovolovala) jezdí tzv. Tractor Boys podporovat z tribun.

Tento krok pochopitelně vítá i vedení týmu a jeho ředitel prodeje Rosie Richardson pro server ESPN zmiňuje, že „celá sponzorská smlouva má významnou hodnotu a pomůže s dalším vývojem klubu“. O jakou částku se ale jedná, to je zatím skryto pod rouškou tajemství. Dresy se Sheeranovou symbolikou budou dostupné i na e-shopu Ipswich Town, a to už příští měsíc.

Malý Ed Sheeran v dresu klubu Ipswich Town:

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ed Sheeran (@teddysphotos)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym