Alza už má přes tisíc výdejních boxů. Do vybraných AlzaBoxů začne doručovat potraviny Rohlik.cz

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

alzabox

Foto: Alza

Výdejní schránky AlzaBox

0Zobrazit komentáře

Spojují se dvě těžké internetové váhy, aby přinesly ještě větší komfort pro své zákazníky. Největší tuzemský online supermarket Rohlik.cz začíná doručovat nákupy do vybraných AlzaBoxů a rozšiřuje tím místa, kde si zákazníci své potraviny mohou vyzvednout. Alza jakožto největší český e-shop zároveň oznámila, že už má v provozu více než tisícovku svých výdejních boxů.

Zdaleka ne do všech však bude možné potraviny z Rohlíku objednat. Pro doručení čerstvého zboží do výdejních boxů je totiž nutné, aby disponovaly speciálními schránkami, které udrží potraviny dostatečně vychlazené. Prozatím se tak otevře pro zákazníky Rohlíku zhruba padesát AlzaBoxů po celé České republice.

„Využitím AlzaBoxů v podstatě ze dne na den rozšiřujeme dostupnost nákupů z Rohlíku. Zákazníci si chválí naše Rohlík Pointy – především flexibilitu vyzvednutí a nákupy už od 100 korun zdarma. Právě tyto benefity jim velmi rychle dokážeme nabídnout i s AlzaBoxy na téměř 50 dalších místech v Česku,“ vysvětluje CEO Rohlik.cz Petr Pavlík, který nedávno hovořil o udržitelnosti na naší konferenci CzechCrunch Onlajn.

Zmíněné Rohlík Pointy začal tuzemský online supermarket Tomáše Čupra stavět před pár lety, nejprve uvnitř kancelářských budov, následně je začal otevírat pro veřejnost a loni je začal stavět na ulici po vzoru mnoha dalších firem. Své výdejní boxy pro snadné vyzvednutí zboží u nás provozují i například Mall.cz, Zásilkovna nebo Pilulka.

rohlik-point

Foto: Rohlik.cz

Výdejní box Rohlík Point pro doručení potravin

Aby si ale nemusel každý e-shop stavět vlastní boxy, začínají se firmy různě propojovat. Od Mallu přebírá výdejní schránky logistická společnost WeDo a chce je otevřít dalším e-shopům, přičemž stejné kroky podniká i Alza. Do jejích AlzaBoxů už dnes doručuje například Zásilkovna, nyní se přidává Rohlík a přibývat by měli i další. Během loňska Alza postavila v Česku a na Slovensku přes 600 nových boxů a do poloviny roku 2022 jich chce mít v provozu tři tisíce.

„Naši síť AlzaBoxů neustále rozšiřujeme a postupně ji otevíráme i dalším hráčům na trhu. Spojení s Rohlíkem nám dává velký smysl, sortiment obou e-shopů se vzájemně doplňuje, a zákazník si tak může jednoduše vše vyzvednout na jednom místě,“ komentuje Jan Moudřík, ředitel expanze a facility managementu Alza.cz, která svůj první výdejní box otevřela už v roce 2014.

Speciálně upravené AlzaBoxy pro spolupráci s Rohlíkem obsahují takzvané coolboxy, které dokážou udržet potraviny dostatečně vychlazené až čtyři hodiny. Není tedy problém si nechat doručit i mražené produkty, ale zákazník si musí vyzvednout nákup doručený do AlzaBoxu do tří hodin, jinak putuje zpět do skladu.

Pro začátek si bude možné objednat nákup z Rohlíku do téměř padesáti AlzaBoxů po celém Česku. Kolem dvaceti jich je v Praze, další jsou v Brně, Plzni, Ostravě, Olomouci, Jihlavě, Příbrami, Mladé Boleslavi, Hradci Králové či v Pardubicích. Rohlík navíc dál rozšiřuje i vlastní síť Rohlík Pointů, kterých aktuálně provozuje téměř čtyřicet.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym