Rockaway Blockchain Fund dál roste a otevírá se investorům od milionu korun. Hlásí zhodnocení přes 800 %

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

viktor-fischer2

Foto: Nguyen Lavin/CzechCrunch

Viktor Fischer, zakladatel Rockaway Blockchain Fund

0Zobrazit komentáře

Zdá se, že Viktor Fischer narazil na zlatou žílu. V době, kdy kryptoměny a související technologie nepřestávají růst, počítá jím řízený Rockaway Blockchain Fund velmi zajímavé zhodnocení. Investiční svět je sice vrtkavý – a v blockchainu a digitálních aktivech obzvlášť – takže ještě zdaleka nemá vyhráno, ale zájem o tuto oblast roste a Rockaway teď svůj fond otevírá i pro menší investory.

V Rockaway oznámili spuštění nového investičního fondu, který se zaměřuje na blockchain a takzvané decentralizované finance, už loni. Cíl vybrat do něj celkem 100 milionů dolarů, tedy přes dvě miliardy korun, zněl ambiciózně, ale už teď je jasné, že se to Viktoru Fischerovi podaří.

Po jedenácti měsících má Rockaway Blockchain Fund od investorů z Česka, Švýcarska, Velké Británie, USA a dalších zemí vybráno přes polovinu cílové částky. Desítky milionů dolarů již obratem rozinvestoval do 28 blockchainových startupů a také dalších venture kapitálových fondů, které se zaměřují na stejnou oblast.

Kryptofundament

„V poslední době se jasně potvrzuje, že blockchain, kryptoměny a obecně digitální aktiva mají fundament, ať už jako nové investiční aktivum, nebo jako technologie, která digitalizuje finanční služby, a tím je dělá globálně přístupnější, levnější a rychlejší. Jasně se to ukazuje na výkonnosti našeho portfolia i zájmu investorů o něj,“ říká Viktor Fischer

Zakladatel a šéf Rockaway Blockchain Fundu se kvůli rostoucímu zájmu nyní rozhodl, že otevře možnost investovat do nejzajímavějších blockchainových projektů i menším investorům. Byl pro to vytvořen Rockaway Blockchain otevřený podílový fond (RBOPF), který umožňuje kvalifikovaným investorům investovat do hlavního fondu už od jednoho milionu korun.

Pro CzechCrunch zástupci fondu prozradili, že maximální alokace pro nově otevřený podílový fond v rámci Rockaway Blockchain Fundu bude 15 až 20 milionů dolarů. Také menší investoři vkládající peníze přes RBOPF budou přitom ve stejné pozici jako ostatní investoři, tedy že si potenciální zisk všichni poměrově rozdělí po uplynutí investičního horizontu.

Kryptoměnový svět přitahuje zájemce stále více i díky trvale rostoucí hodnotě bitcoinu. Nejpopulárnější kryptoměna, a vlastně ani žádná jiná, však Rockaway Blockchain Fund prakticky nezajímá. Viktor Fischer se rozhodl investovat do jiné části kryptosvěta, zejména do decentralizovaných financí (DeFi). A zatím se mu to vyplácí.

Na konci března vykazovalo celé portfolio fondu zhodnocení přes 800 procent. Když jsme o něm psali před měsícem, hovořil Fischer o 500 procentech. Lze tak očekávat, že o jízdu na blockchainu budou mít zájem i menší investoři, kteří mohou naskočit prostřednictvím J&T Banky. I ta v blockchainových platformách vidí zajímavou investiční příležitost pro své klienty.

„Podobný investiční produkt v Česku a na Slovensku dosud chyběl a věříme, že oblast digitálních aktiv má do budoucna velký potenciál,“ dodává Ondřej Horák, výkonný ředitel investiční společnosti Amista, která bude mít na starosti obhospodařování a administraci Rockaway Blockchain otevřeného podílového fondu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym