LeBron James v ultimátním zápase s Looney Tunes. Pokračování kultovního Space Jamu se ukazuje v novém traileru

Filip HouskaFilip Houska

spacejam2-1

Reprofoto: WB/YouTube

Hvězdný LeBron James v hlavní roli Space Jam 2

0Zobrazit komentáře

Když se v roce 1996 spojil slavný basketbalista Michael Jordan s Bugsem Bunnym, Daffym Duckem, Tweetym a dalšími animovanými postavičkami ze série Looney Tunes, vznikl poměrně bizarní snímek, který byl v té době považován za jeden z nejúspěšnějších filmů s basketbalovou tematikou. Dnes, po 25 letech, na Space Jam naváže jeho pokračování, jež se nyní představuje v novém traileru.

Ve volném pokračování, nazvaném jako Space Jam: A New Legacy, se hlavní role chopí LeBron James, jeden z nejlepších basketbalistů současnosti, který momentálně hájí žluto-fialové barvy losangeleských Lakers. I ten se ocitne v pestrobarevném světě legendární animované série Looney Tunes od Warner Bros., kde bude prezentovat své basketbalové umění zcela novému publiku.

Zápletka filmu se minimálně podle traileru jeví relativně přímočaře. LeBron James coby skvělý basketbalista, ale nepříliš schopný otec chce, aby jeho děti byly na palubovce stejně tak dobré jako on. To se mu ale nedaří, což vyeskaluje tím, že jsou nedopatřením teleportováni do animovaného světa, kde se to hemží šílenými počítačovými efekty.

Aby se hvězdný hráč spolu se svými dětmi dostal zpět „domů“, musí v basketbalovém klání porazit bandu virtuálních avatarů, kteří tamní sportovní scéně dominují. Naverbuje proto Bugse Bunnyho, Daffyho Ducka, Porkyho Piga a další z partičky Looney Tunes, aby vytvořili ultimátní tým a vydláždili si cestu k vítězství v tomto exponovaném zápase.

LeBron James ovšem není jediným skutečným basketbalistou, který se ve Space Jam: A New Legacy objevuje. Warnerům se do filmu podařilo dostat další špičkové hráče z NBA, mezi kterými jsou Chris Paul, Damian Lillard, Draymond Green, Kyle Kuzma a Anthony Davis. I ti se budou prohánět v prostředí, které kombinuje reálný svět se CGI atmosférou.

Pokračování Space Jamu, které bylo původně plánováno na rok 1997 (rok po vydání prvního dílu), ale kvůli neshodám s Michaelem Jordanem z něj sešlo, má vstoupit zároveň do kin i na streamovací služby. Což je ostatně model, který Warnes Bros. kvůli pandemii tlačí čím dál více. Premiéra je naplánována na 16. července.

Nyní je otázkou, zda se Space Jam: A New Legacy dostane oficiální cestou i k českým divákům. Warneři totiž nový film nabídnou na HBO Max, které zatím v Česku není, byť se očekává, že sem vstoupí ve druhé polovině letošního roku. Je ale možné, že – podobně jako u Ligy spravedlnosti Zacka Snydera – dorazí novinka vedle HBO Max i na HBO GO.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym