Chceme být technologická jednička v Evropě, říká v podcastu šéf Trasku Pavel Riegger. Umíme i zachraňovat životy

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

pavel-riegger-trask

Foto: Trask

Pavel Riegger, CEO české technologické společnosti Trask

0Zobrazit komentáře

Když hovoří o svých zahraničních štacích v poradenské společnosti EY či investiční bance Goldman Sachs, popisuje to jako průpravu na svůj další velký kariérní krok. Pavel Riegger od začátku roku vede jako výkonný ředitel tuzemskou technologickou společnost Trask a v CzechCrunch Podcastu popisuje, jak z ní chce udělat velkého hráče v rámci celé Evropy.

„Vytyčili jsme si cíl, že chceme být za šest sedm let technologická jednička v Evropě. Máme ambici růst minimálně o 30 procent ročně. Do několika let bychom chtěli v tržbách přesáhnout pět nebo šest miliard korun,“ hlásí sebevědomě pětačtyřicetiletý ostřílený manažer, který jinak ke své nové roli v Trasku přistupuje se vší pokorou.

V novém díle CzechCrunch Podcastu mluví Pavel Riegger o tom, co vlastně v Trasku dělají, jak se přebírá vedení firmy, v jejímž čele byl šestadvacet let její spoluzakladatel, a čím chce zapůsobit v Evropě. Pustit si ho můžete v přehrávači níže nebo ve vašich podcastových aplikacích, včetně Spotify, Apple Podcastů a Google Podcastů:

O čem dalším byla v podcastu s Pavlem Rieggerem řeč?

***

V Trasku je sice Pavel Riegger oficiálně teprve od začátku letošního roku, ale se stálicí tuzemské technologicko-konzultační scény měl již plno zkušeností. Několikrát se s nejvyššími představiteli Trasku potkal v rámci svého působení v EY, kde vedl divizi consultingu a transakčního poradenství pro střední a východní Evropu. Společně ladili strategii a už tehdy prý Trask Rieggera zaujal.

V EY – tak jako jako v každé nadnárodní korporaci – mnohdy narážel na zdlouhavé rozhodovací procesy. V Trasku je struktura mnohem plošší a podle Rieggera se rozhodnutí zkrátka „dělají“ a vše se hýbe kupředu. Zároveň ale Pavla Rieggera oslovilo, jak v Trasku přemýšleli o své budoucnosti.

„Filip Tománek jako spoluzakladatel a spolumajitel říkal, že cítí, že to někam dotáhli a potřebovali udělat další krok. Hledali někoho, kdo by přinesl svěží vítr a pomohl s expanzí. To mi samo o sobě dalo motivaci přejít z EY, protože jsem ze svých zkušeností z jiných firem věděl, že je to hodně vyspělý krok,“ uznává Riegger.

Trask

Trask je česká technologická společnost, která od roku 1994 pomáhá rozvíjet…

V podcastu hovoří o tom, že ne každý dokáže své dítě takto pustit z rukou, byť například zmíněný Filip Tománek ve firmě dál zůstává v roli provozního ředitele a spolumajitele. „Dotáhli firmu na 1,2 miliardy korun v obratu a na 600 lidí, před tím klobouk dolů,“ říká Riegger.

Jak sám popisuje, jako CEO bude mít hlavně roli dirigenta či roztleskávače, který bude řídit plánovanou expanzi Trasku napříč Evropou a zároveň zajišťovat, aby do sebe vše v rámci růstu správně zapadlo. V podcastu popisuje i to, jakým směrem se firma rozhodla expandovat a co ji teď nejvíce brzdí.

„Máme dlouhodobou vizi, že chceme být za šest sedm let technologická jednička v Evropě, a v rámci té nejde růst jen organicky, takže sledujeme i akviziční cíle,“ naznačuje. V České republice si prý firma vybudovala pevné základy, na kterých teď bude stavět i za hranicemi. Navíc je dlouhodobě zisková, což pomůže financovat růst.

V podcastu Pavel Riegger také podrobně popisuje, co všechno vlastně v Trasku dělají a které jejich technologie dokážou zachraňovat životy, jaké jsou rozdíly mezi Traskem a velkou poradenskou čtyřkou nebo proč nemusí být umělá inteligence jen buzzword, ale skutečně užitečná technologie. Nový díl CzechCrunch Podcastu najdete online jak na Spotify, Apple Podcastech nebo Google Podcastech, tak ve svých oblíbených podcastových aplikacích.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

Trask

Trask je česká technologická společnost, která od roku 1994 pomáhá rozvíjet…

Klíčoví lidé

trask-filip-tomanek

Filip Tománek

COO, Partner