Roztržená těla a ztřeštěné pojetí od režiséra Strážců galaxie. Pokračování The Suicide Squad se ukazuje v novém traileru

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

Margot Robbie jako Harley Quinn v nové The Suicide Squad

0Zobrazit komentáře

Filmový vesmír DC Comics má od svého počátku podstatně slabší reputaci než Marvel a Sebevražedný oddíl z roku 2016 byl jedním z jeho nejhorších děl. Studio Warner Bros. se proto rozhodlo to zkusit trochu jinak. Pokračování The Suicide Squad, jehož název jako by svým členem ukazoval, že toto má být ten film reprezentující tým hrdinů-zloduchů, režíroval James Gunn. A hned první trailer novinky od tvůrce Strážců galaxie láká na poněkud zvrácenou, brutální zábavu.

První záběry z chystané novinky o skupině zloduchů nuceně bojujících na straně dobra Warner Bros. zveřejnilo už loni v srpnu. Krátké ukázky z natáčení tehdy doplňovaly komentáře tvůrců popisující „překvapivou zkušenost“ nebo „superhrdinský film, jaký ještě nikdo neviděl“. Hlavním cílem přitom bylo ukázat, že půjde o skutečně epickou, velice barevnou záležitost. 

Původní Sebevražedný oddíl se totiž prezentoval divokým trailerem s hudbou Queen, samotný film ale narazil kvůli špatné charakterizaci postav, tmavé, nepřehledné akci nebo nezajímavé hlavní zlodušce. Ať už za to mohl jinak ceněný režisér David Ayer, nebo přílišné zásahy studia, na snímek se snesla vlna kritiky ze strany novinářů i diváků.

warner-bros-suicide-squad-2021

Foto: Warner Bros. Pictures / YouTube

The Suicide Squad si vzal do parády James Gunn, režisér Strážců galaxie

Podle dosavadních indicií by se proto univerzum DC (a hlavně studio Warner Bros.) mohlo do budoucna otevřít odvážnějším autorským pojetím filmů. Kombinací jasného začlenění do filmového vesmíru a zajímavého přístupu režisérů ostatně několikrát uspěl konkurenční Marvel. Marketingové materiály The Suicide Squad jdou ještě o kousek dále a od začátku výrazně staví především na režisérské vizi Jamese Gunna.

Ten si hlavně díky dvěma dílům Strážců galaxie i dřívější scenáristické tvorbě v Hollywoodu vybudoval status autora s unikátním humorem a schopností ho napojit na až překvapivě emotivní příběh. Když ho pak Disney na chvíli vyhodilo kvůli starým kontroverzním vtipům na Twitteru, Warneři využili příležitost. V novém filmu dali Gunnovi obří rozpočet a volnou ruku k plnému rozvinutí jeho stylu.

Prozatím vše nasvědčuje tomu, že se režisér a scenárista v jedné osobě rozhodl toho bezezbytku využít. Děj The Suicide Squad se bude odehrávat na jihoamerickém ostrově v někdejším nacistickém vězení, které má speciální jednotka kriminálníků zničit. Gunn se ve svém zpracování prý nechal ovlivnit temnými válečnými filmy, což ovšem doplňuje velkou dávkou záměrně směšné estetiky antihrdinů a morbidním až neslušným humorem.

Obecně působí upoutávka na The Suicide Squad tak trochu jako Strážci galaxie, kdyby měli jejich hrdinové ještě mnohem pochybnější morálku a nešli daleko pro sprosté slovo. Nebo krev. Nový film sice ještě nedostal oficiální hodnocení přístupnosti, skoro jistě ale můžeme očekávat to skoro nejvyšší, neboli R. Kromě nevybíravé mluvy se totiž hned v traileru objevuje minimálně jedna velmi krvavá scéna, když Sylvester Stallone jako napůl muž a napůl žralok roztrhne člověka na dva kusy.

Pro přehrání videa je z důvodu věkového omezení nutné kliknout na odkaz.

Známý herec se ve filmu objeví v podobné roli, jakou zastával Groot ve Strážcích galaxie. Populární wrestler John Cena zase hraje velkého amerického patriota, který se prý chová jako extrémně nekorektní verze Kapitána Ameriky. Vedle divnějších interpretací hrdinů Marvelu a starých známých Harley Quinn nebo armádního vůdce Ricka Flaga se objeví také naprosto neotřelé charaktery. Například Polka Dot, sebevražedný šílenec v bílém oblečku s mnohobarevnými puntíky.

Pokud odhlédneme od zavádějících trailerů na první Sebevražedný oddíl, jeho chystané pokračování v tříminutovém sestřihu opravdu působí jako velká, ztřeštěná porce zábavy. Do kin se má vydat 6. srpna, kdy snad budou otevřené i sály v Česku. Některé země pak premiéru podle plánu Warner Bros. ve stejnou dobu dostanou také na streamovací službě HBO Max.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym