Bez šněrování a ohýbání. Nike představil inovativní tenisky, do kterých stačí jen vplout

Filip HouskaFilip Houska

nikegoflyease

Foto: Nike

Stačí přijít a nazout. Nike představuje inovativní model Go FlyEase

0Zobrazit komentáře

Nike už nám několikrát naznačil, jak by mohla vypadat budoucnost tenisek. Protože rád propojuje obuv s technologiemi, což potvrzuje i replika futuristických bot z Návratu do budoucnosti, nyní uvádí další zajímavou inovaci, díky níž se k teniskám při nazouvání nebudete muset ani ohýbat. Jeho nový model se nazývá Go FlyEase.

Novinka zaujme na první pohled. Nejde však jen o design, který vychází z aktuálních sportovních trendů a napodobuje oblíbený „ponožkový“ styl. To hlavní se totiž skrývá v postupu, jak budete tenisky obouvat. Gigant z amerického Beavertonu do své nové siluety vměstnal pant, jenž pozná, když nohu do boty vsunete, a podle toho se „zacvakne“ a svým způsobem utáhne.

V klasické pozici jsou tenisky Go FlyEase otevřené a mají lehce vyboulenou vnitřní podrážku do úrovně zhruba třiceti stupňů. Jakmile pak svou šlapku do modelu zaboříte, automaticky se zavřou, utáhnou a vy můžete vyrazit. Není tak potřeba lžíce na boty nebo prstu pro natáhnutí patní části, abyste se dovnitř vlezli. Dokonce se k nazouvání ani nemusíte přikrčit. Jednoduché a účelné.

flyease_loop_original

Základní myšlenka během navrhování těchto bot vychází z principu nazouváků, které jsou populární jak pro svou vzdušnost, tak pro pohodlnost při obouvání a vyzouvání. Nike ale celý koncept posouvá o úroveň výš a chce, aby se Go FlyEase staly ideální siluetou nejen pro ležérní vycházky městem, ale také pro aktivní sportování. Tomu má dopomáhat i pohyblivý gumový upínák ve podél obvodu.

Designér Tobie Hatfield, který novinku navrhl, myslel i na zákazníky s postižením pohybového aparátu, kterým by tyto „hands free“ tenisky mohly přijít vhod. Cenově pak nepůjde o žádnou vyloženě drahou záležitost – Go FlyEase mají vstoupit do prodeje za částku okolo 2,5 tisíce korun. Vydání je naplánováno na 15. února, nicméně jen pro vybrané členy klubu Nike. Zbytek si počká minimálně do druhé poloviny roku.

I když nelze očekávat, že budou Go FlyEase vlajkovým modelem firmy, jedná se o další atraktivní přístup ukazující možnou budoucnost tenisek pod taktovkou Nike. Už v minulosti se totiž pokusil nabourat obuvní standardy tím, že představil siluetu Adapt BB založenou na samozavazovací technologii skrze aplikaci, která byla natolik zvučná, že ji následně zakomponoval i do kultovních Air Maxů.

nikegoflyease-2

Foto: Nike

Detailní pohled na pantový mechanismus

nikegoflyease-1

Foto: Nike

„Samonazouvací“ model Go FlyEase od Nike v černém provedení

Diskuze (0)

Novinka

Anonym