Whisky on the… mountain. Hvězdou Kickstarteru se staly skleničky na whisky, v nichž nápoj zchladí Mount Everest

Michal MarekMichal Marek

Liiton1

Foto: Liito

Skleničky s Mount Everestem uvnitř zchladí whisky za 18 sekund

0Zobrazit komentáře

Milovníci whisky se odpradávna přou, zda ji pít čistou a bez ledu, nebo takzvaně on the rocks, tedy na ledu. Ochlazování whisky dle příznivců ledu uvolňuje z nápoje nové chutě, ale podle odpůrců ji zase ředí a negativně ovlivňuje, a to už proto, že daná voda může mít různou kvalitu. Řešením mohou být třeba žulové kostky, které se někdy k chlazení whisky používají. Kickstarter ale nyní boří ještě mnohem stylovější varianta.

Výhodou žulových kostek k ochlazování whisky je přirozeně to, že netají, a tím pádem whisky neředí. Žula zároveň nijak neovlivňuje chuť ani vůni nápoje a díky svým tepelným vlastnostem je ideálním chladícím médiem. Stejné výhody s sebou ovšem nesou i unikátní skleničky, které jsou nyní hvězdou crowdfundingové platformy Kickstarter.

Whisky v nich totiž nespočívá jen „on the rocks“, ale dokonce „on the mountain“, a to na té vůbec nejvyšší. Za designem skleniček stojí dánská designérka Nina Bruun a jejím hlavním rozpoznávacím znakem je miniatura Mount Everestu, nejvyšší hory světa, která se nachází na dně skleničky. Hora v měřítku 1:230 000 je prý vytištěna na 3D tiskárně a za cíl má přinést úplně nový zážitek z pití whisky.

Everest_whisky_gif

Foto: Liito

Whisky si můžete nalít k první horské základně či až k vrcholu

2Liiton

Foto: Liito

Ke skleničkám je k dostání i speciální dekantér v odpovídajícím designu

Prémiové skleničky od firmy Liiton jsou designovým skvostem, ale co víc, jsou také funkční. Tvůrci skleniček údajně každý svůj krok konzultovali s odborníky a výrobci whisky, takže výsledek by skutečně neměl být jen líbivým designovým kouskem, ale skutečně dílem, které pití whisky pozvedne na vyšší úroveň.

Před použitím stačí skleničky nechat nachladit v mrazáku, a pokud do nich následně nalijete whisky, váš nápoj by měl být dle výrobců do 18 vteřin dokonale zchlazen. Tvar imitující nejvyšší a nejslavnější horu Himálaje se navíc postará o to, že whisky při pohybování sklenicí naráží na stěny hory a tím se tekutina efektivně promíchává se vzduchem, čímž se v ní otevírají nové chutě.

Nevšední skleničky, ve kterým vám whisky ochladí samotný Mt. Everest, na Kickstarteru vybraly již zhruba 300 tisíc dolarů (6,5 milionu korun), což je mnohonásobné překročení původního cíle v podobě deseti tisíc dolarů. Do konce kampaně navíc pořád zbývá více než tři týdny a doprava je možná i do České republiky.

První podporovatelé mají možnost získat čtyři skleničky s Mount Everestem již od 49 dolarů, což je zhruba tisíc korun. Za necelý dvojnásobek navíc ke skleničkám získáte i designový dekantér, ve kterém nejvyšší hora světa rovněž nechybí. A pokud vás Mount Everest až tolik neláká, ale myšlenka se vám líbí, výrobce nabízí i starší verzi skleničky s americkým Grand Canyonem.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym