Slovenské Slido míří pod křídla Cisca. Americkému gigantovi pomůže zlepšovat jeho komunikační nástroj WebEx

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

slido-cofounders

Foto: Slido

Spoluzakladatelé Slido: Peter Komorník, Peter Slivka, František Krivda

0Zobrazit komentáře

Je tu další velká akvizice z místního technologického rybníku, tentokrát ale nikoliv českého, nýbrž slovenského. Populární platforma Slido svými nástroji pro interakci diváků či posluchačů zaujala amerického giganta Cisco, který oznámil, že ho plánuje koupit. Slovenský tým tak bude pomáhat vylepšovat jeho komunikační službu WebEx.

Slido před osmi lety založila čtveřice Peter Komorník, Peter Slivka, Rastislav Molnár a František Krivda s vizí, že chtějí změnit, jak se po celém světě pořádají eventy a mítinky. Vyvinuli proto nástroj, kterým dávali lidem jednoduchou možnost, jak se ptát řečníků na konferencích nebo třeba svých šéfů během celofiremních setkání.

Obzvlášť pandemický rok 2020 pak komunikaci proměnil prakticky k nepoznání, většina setkání se přesunula do onlinu a nástroje, které při komunikaci pomáhají, vystřelily vzhůru. Výjimkou nebylo ani Slido, jehož růst neušel ani gigantovi na poli síťových prvků v podobě Cisca, které oznámilo akvizici bratislavského startupu.

Cena transakce nebyla oznámena a na dotaz CzechCrunche ji nechtěli spoluzakladatelé firmy komentovat. Slovenský magazín Trend odhaduje výši transakce řádově v desítkách milionů eur, tedy ve stovkách milionů korun. Jde tak o významný úspěch slovenské firmy, která během let vyrostla do celého světa, navíc prakticky bez externího kapitálu. Pár desítek tisíc dolarů nabrala jen v úplných začátcích. V loňském roce dle své účetní závěrky utržila téměř 9 milionů eur (240 milionů korun) při zisku ve výši 344 tisíc eur (přes 9 milionů korun).

cisco1

Slovenské Slido se ještě více propojí s komunikační platformou Cisco WebEx

Dnes má Slido kanceláře vedle Bratislavy a Prahy také v New Yorku a San Francisku, Paříži, Londýně či Sydney a jeho platformu pro interakci s publikem využívá každý měsíc 7 milionů účastníků různých schůzek a událostí, ať už offline či online. K dispozici jsou různé formy dotazníků, kvízů či hlasování, přičemž vše lze vyhodnocovat v reálném čase, ať už před, během nebo po samotné události.

Technologie společnosti Slido se nově stane součástí platformy Cisco Webex a poskytne nové možnosti, jak zvýšit zapojení účastníků osobních i virtuálních setkání. Právě WebEx patří zejména ve velkých korporacích k nejvyužívanějším komunikačním platformám. V říjnu využilo videokonference přes WebEx téměř 600 milionů účastníků, v březnu to přitom bylo skoro o polovinu méně.

„Věříme, že způsob, jakým pracujeme, se navždy změnil. V následujících letech se bude většina naší práce odehrávat na videohovorech a virtuálních setkáních. Uvědomujeme si, že pokud chceme ovlivnit miliony životů a zlepšit a skutečně proměnit, jak se mítinky a akce po celém světě dělají, potřebujeme silného partnera,“ uvedl spoluzakladatel a CEO Slida Peter Komorník.

„Proto jsme nadšeni, že se připojíme k Ciscu, jakmile bude akvizice dokončena. Nemůžeme se dočkat, až začneme společně pracovat na proměně virtuálních mítinků,“ dodává Komorník. Pro stávající uživatele je však klíčové, že vedle implementace slovenských technologií do WebExu bude nadále fungovat i stávající produkt Slido, takže ho budou moci využívat i jiné komunikační platformy.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym