Posezení za téměř 200 tisíc korun. Rolls-Royce začal prodávat rozkládací židličku potaženou prémiovou kůží

rolls-royce-1x

Foto: Rolls-Royce

Židlička značky Rolls-Royce

0Zobrazit komentáře

Pušky utichly a psi už jen dýchavičně očmuchávají ulovenou kořist. Byl to úspěšný lov a starý lord si potřebuje odpočinout. Sednout si v zablácených tweedových kalhotách na kůží čalouněné sedadlo svého Rolls-Roycu však nemůže. Proto přibíhá šofér a nabízí mu nejnovější židličku. Ta je čalouněná stejnou kůží, jaká se nachází v lordově Cullinanu, a její cena napovídá, že lordi budou asi ti jediní, kdo bude mít o něco takového zájem.

Rolls-Royce je značka, pro kterou je luxus vším a kompromisy nebere v potaz. Ani v případě tak jednoduché věci, jakou je rozkládací židle, respektive opěradlo. Sesle pojmenovaná Pursuit Seat je vcelku jednoduchá rozkládací jednonohá záležitost, do které ale byla věhlasná britská automobilka schopna dostat materiály jako leštěný hliník, prémiovou kůži a dokonce i karbon.

Z toho je vyrobena noha židličky, která má ve své spodní části vysunovací hrot pro zajištění maximální stability na kluzkém nebo nezpevněném povrchu. Tento hrot se vysouvá stisknutím tlačítka, přičemž pomocí dalšího tlačítka se dá teleskopicky nastavit jeho výška. Jen tradiční soška Spirit of Ecstasy, která je chloubou přídě každého Rolls-Roycu, zde chybí.

rolls-royce-zidlicka-2

Foto: Rolls-Royce

Prostor na sezení

rolls-royce-zidlicka-1

Foto: Rolls-Royce

Teleskopický princip

Že se jedná o exkluzivní výrobek od britského výrobce, prozrazuje logo automobilky v hliníkové části nožičky, ve které je ukryta ruční baterka, pokud by lov skončil až po soumraku. Rolls-Royce ovšem dává najevo, že takováto vychytávka není jen pro starší, a proto chytře dodává, že může posloužit například při malování krajiny nebo létání s dronem.

Dvojité „RR“ nalezneme vyražené také v koženém sedáku, jehož barevné varianty odpovídají nabídce koženého čalounění interiéru pro modely Rolls-Roycu. Celé sedátko se dá složit do futrálu, který se tak akorát vejde do odkládacího prostoru kufru SUV modelu Cullinan.

Ovšem tím nejzajímavějším je na této židličce cena. Ta startuje na částce 6 585 liber, tedy v přepočtu zhruba 190 tisíc korun. A to je suma, za kterou se dnes dá pořídit relativně slušná ojetina a při přihození pár desítek tisíc korun navíc dokonce i zcela nový model Sandero od Dacie.

Je otázkou, zda sedadla Sandera nabízejí pohodlnější posezení než seslička od Rolls-Roycu, nicméně je k nim dodáváno i rádio, čelní sklo, motor a další zajímavé výbavové prvky. Ruční baterka ani vysouvací hroty však nikoliv.

rolls-royce-sesle2

Foto: Rolls-Royce

Židlička se složí do futrálu, který se tak akorát vejde do zavazadelníku Cullinanu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym