Dopřeje vám hraní ve 4K a udrží vaše křupavé kuře teplé. Herní konzole od KFC opravdu není vtip

Filip HouskaFilip Houska

kfconsole-1

Foto: KFC

Na nové konzoli od KFC si zahrajete i ohřejete kuře

0Zobrazit komentáře

Pokud by vám někdo 1. dubna řekl, že KFC vyvíjí vlastní herní konzoli, pravděpodobně byste věděli, odkud vítr vane. Jenže apríl teď není a jeden ze světově nejznámějších fastfoodových řetězců skutečně na svém gamingovém systému dělá. Představuje tzv. KFConsole, která má hráčům zajistit náruživé chvilky před obrazovkou a rovnou jim přihřívat jejich oblíbené křupavé kuře.

Vzhledem k tomu, že má KFC zkušenosti především s gastronomií, kterému v jeho podání kralují nejrůznější variace kuřecích pochoutek, na svou novou herní konzoli si muselo najmout odborného pomocníka. KFConsole tak navrhlo s tchajwanským výrobcem počítačových skříní a dalších doplňků Cooler Master, který se postaral, aby byla co nejvíce vymazlená.

Když totiž proslulý řetězec Plukovníka Sanderse na svůj gamingový systém před pár měsíci lákal, stavěl to především na netradičním marketingu a „vtipu“. Až dvorní zpracovatel KFConsole zveřejnil technické parametry, které se v černém těle skrývají, přičemž prim hraje řešení NUC 9 Extreme Compute Element od Intelu.

kfconsole-3

Foto: KFC Gaming

Součástí je i 1TB SSD úložiště a… malá trouba na kuřata

To má ve spolupráci s grafickou kartou RTX od Asusu zvládnout pohánět hry v rozlišení 4K, podporovat frekvenci až 240 snímků za vteřinu a podle všeho si má poradit i s aktuálními herními tituly, které jsou velmi náročné na výkon. Konzole je dokonce připravena i na virtuální realitu a podporuje pokročilou renderovací metodu známou pod označením ray tracing.

Cooler Master tak prakticky vytvořilo – alespoň dle popisu – vcelku našlapaný počítač a mohlo by se zdát, že s KFC nemusí mít vůbec nic společného. Opak je ale pravdou. Své know-how do výroby této konzole vměstnali i lidé z kuřecího fastfoodového řetězce a nechali tak uvnitř tohoto černého oválu vybudovat ohřívací vitrínu poháněnou teplem z procesoru a dalších komponentů.

A důvod? Ohřívání kuřecích kousků, potažmo jiných pochutin. KFC totiž podle všeho věří, že hráči v zápalu multiplayerových bitev nebo řešení náročných herních úkolů nemají čas odskočit do kuchyně pro něco za zub, a proto se jim bude hodit, když budou mít čerstvé a teplé pochoutky přímo před sebou. Ideálně ono kuře.

Ta nejdůležitější otázka ale zůstává nezodpovězena: kdy KFConsole vstoupí do prodeje, jaká bude její reálná dostupnost a kolik bude stát. Možná bychom se těchto odpovědí mohli dočkat už příští měsíc, kdy se mají objevit další informace o technických parametrech a teoreticky i hrách, které by na ní šly spustit.

Lednička od Xboxu

Když už je řeč o speciální herní konzoli od KFC (respektive divize KFC Gaming), nesmíme zapomenout ani na bizarnost, kterou udělal Microsoft po uvedení svého Xboxu Series X. Ten totiž v návaznosti na názory veřejnosti, která psala, že nový Xbox vypadá jako lednička, vyrukoval se skutečnou (a relativně dost velkou) lednicí, kterou daroval vybraným influencerům.

xbox-lednice

Reprofoto: Xbox/YouTube

Lednice po vzoru Xboxu Series X

Diskuze (0)

Novinka

Anonym