Nový král Instagramu. Představitel Rona Weasleyho dosáhl na milion sledujících rychleji než David Attenborough

Filip HouskaFilip Houska

rupert-grint

Foto: Apple

Rupert Grint jako Julian Pearce v seriálu Apple TV+ Servant

0Zobrazit komentáře

Rupert Grint utkvěl v mysli většině filmových diváků jako Ron Weasley, který s Harrym Potterem a Hermionou Grangerovou tvořil nerozlučnou a zcela zásadní trojici ve slavné kouzelnické sérii. A protože se snad z každého herce, který měl minimálně v jednom z osmi snímků o Harry Potterovi důležitou roli, rázem stala celebrita, nevyhnulo se to ani jemu.

Oproti svým vrstevníkům ale Rupert Grint nikdy neměl Instagram, díky čemuž mohl zástupům fanoušků odolávat alespoň tam. I představitel rusovlasého kouzelníka v ušmudlaném hábitu ovšem síle jedné z největších sociálních sítí nakonec neodolal a účet si založil. A pak se strhla smršť, kterou sice Instagram už párkrát zažil, ale nikoliv v takové míře.

Poté, co se Rupert Grint na Instagram připojil, zbořil rekord této služby v čase, za jaký ho začal sledovat první milion uživatelů. Podařilo se mu to za čtyři hodiny a jednu minutu, čímž o 43 minut překonal rekord Davida Attenborougha, slavného britského přírodovědce a dokumentaristy, který před nedávnem ovládl Netflix svým novým, podle mnohých přelomovým dílem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Rupert Grint (@rupertgrint)

Na nabrání prvního milionu followerů mu stačilo publikovat fotku se svou šestiměsíční dcerou Wednesday a popiskem, kde přiznává, že se na Instagram připojil o deset let později, než by asi měl, ale zkrátka „tady je“. Založení instagramového účtu navíc vychází i na listopadové výročí 19 let od premiéry dílu Harry Potter a Kámen mudrců, tedy první epizody z proslulé ságy, byť je otázkou, zda to takto skutečně zamýšlel.

Netrvalo to dlouho a vedle rapidního růstu sledujících, kterých je už více než 3,4 milionu, dokázal na svou první fotku nahnat i úctyhodný počet lajků, který k tomuto momentu dosahuje hranice 3,1 milionu. Pochopitelně se začaly objevovat i oslavné komentáře, mezi nimiž nechybí ani herec Tom Felton, představitel Draca Malfoye, nebo třeba oficiální účet seriálu Servant, který se vysílá na streamovací službě Apple TV+.

Právě v něm vdechl Grint život Julianu Pearceovi, jedné z ústředních postav tohoto psychologického thrilleru od režiséra M. Night Shaymalana. Hned ve druhém příspěvku pak oznámil, že bylo úspěšně dotočeno jeho druhé pokračování, na které fanoušci více než rok čekali.

Ačkoliv to Rupert Grint vůbec nezamýšlel, svým vstupem na Instagram se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako instagramový účet, který nejrychleji nabral milion sledujících. V minulosti toto prvenství drželi jak zmíněný Attenborough, tak Jennifer Aniston (známá hlavně jako Rachel z popkulturního seriálu Přátelé) s časem 5 hodin a 16 minut nebo vévoda a vévodkyně ze Sussexu, tedy princ Harry a jeho manželka Meghan, kteří v dubnu loňského roku dosáhli na první milion za 5 hodin a 45 minut.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym