Je libo snídani od kurýra? Dáme jídlo vyslyšelo zákazníky a začíná rozvážet míchaná vajíčka či rohlíky už od rána

Iva BrejlováIva Brejlová

damejidlo-kuryr

Foto: Dáme jídlo

Kurýr Dáme jídlo

0Zobrazit komentáře

Míchaná vajíčka, toasty, tvarohové koláče nebo domácí rohlíky s medem jako první jídlo dne, aniž byste vstoupili do kuchyně – to je nabídka, o kterou se právě rozrostlo Dáme jídlo. Snídaně přidává tuzemská služba ke svačinám, obědům a večeřím, které již v Česku rozváží devátým rokem. Prozatím se tato novinka týká Prahy, Brna a Ostravy, ale Dáme jídlo slibuje, že pokud se osvědčí, rozšíří se i do dalších měst.

„Dáme jídlo novinkou reaguje na poptávku ze strany zákazníků, z jejichž zpětné vazby bylo patrné, že v nabídce nejvíce postrádají právě snídaně. Jejich rozvoz se nyní stane trvalou součástí našich služeb,“ slibuje výkonný ředitel společnosti Filip Fingl. Zařazuje je mezi 8.00 a 10.30, přičemž kurýr má dorazit do 30 minut.

Dáme jídlo se pro snídaně spojilo se známými jmény, jako je Bageterie Boulevard, McDonald’s, Burger King, Starbucks či Fruitisimo, a připojily se i menší bistra a kavárny. V Praze je to populární Cukrárna Myšák, v Brně Bistro Franz a Ostrava může vybírat třeba u Black Kale Superfood baru. Nové snídaňové podniky na Dáme jídlo denně přibývají, a tak si ke snídani jde objednat třeba plněný sendvič Bánh mì nebo domácí granolu s jogurtem.

filip-fingl-dame-jidlo-min

Foto: Dáme jídlo

Filip Fingl, CEO Dáme jídlo

Podle firmy projevily o službu rozvozu snídaní zájem vedle zákazníků i samotné restaurace. Fingl věří, že by rozvoz mohly využít jak ty s dosavadním zaměřením na obědy a večeře, tak menší bistra a kavárny, které při současných opatřeních fungují velmi omezeně.

Dáme jídlo už rozšířilo svou logistickou síť a nedávno začalo rozvážet také potraviny a další související zboží díky spolupráci s Tesco Expres. Hlásí, že dodržuje přísná hygienická opatření, a zajišťuje i bezkontaktní doručení objednávky. Kurýr prostě jídlo doručí na předem domluvené místo, zákazníka informuje přes mobilní telefon a na převzetí objednávky pak dohlédne z bezpečné vzdálenosti.

Firma říká, že ostatními službami doručí během špičky přes 2 500 objednávek za hodinu, a toto číslo stále roste. Už v půlce října hlásila, že se k ní kvůli aktuálním opatřením hlásí noví zájemci každý den. I konkurence však vidí ve snídaních zajímavou možnost. „Zatím rozvážíme snídaně jen v Praze od 9 hodin, ale díváme se na možnosti i v ostatních městech a také o možné úpravě otevírací doby,“ zmiňuje Jan Foret, šéf českého Woltu, s tím, že se snídaně týkají nižších stovek restaurací na platformě.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym