Bydlení plné luxusu a k němu auto jako bonus. Aston Martin představil své byty přímo v srdci New Yorku

aston-byt

Foto: 130 William

Aston Martin navrhnul pět luxusních bytů přímo v srdci New Yorku

0Zobrazit komentáře

Jméno Davida Adjaye bude známé spíše milovníkům architektury, ovšem díky jeho nejnovějšímu projektu apartmánů v New Yorku se o něm začne mluvit i mezi fanoušky automobilů. Tento architekt s britsko-ghanskými kořeny se totiž spojil s automobilkou Aston Martin, aby s ní vytvořil bydlení snů uprostřed městské džungle.

Že se Aston Martin nevěnuje pouze automobilům, ale čas od času si odskočí i k architektuře, připomněl nedávný projekt luxusního rodinného sídla vybudovaného u řeky Hudson ve státě New York. Nyní se firma zaměřila přímo na Big Apple, kde vytvořila pět luxusních apartmánů. K nim navíc přihazuje i vlastní Aston Martin DBX ve speciální edici či extrémní závodní simulátor.

Na adrese 130 William, v těsné blízkosti Brooklynského mostu, je pomalu dokončován mrakodrap, jehož podobu má na svědomí právě David Adjaye. Ten se budovou čnící do výšky 224 metrů rozhodl vzdát hold zlaté éře newyorských mrakodrapů. Na ni mají odkazovat například bronzové detaily na fasádě či klenutá okna připomínající typické loftové byty.

aston-martin-byty9

Foto: Aston Martin

Budova na adrese 130 William nabídne bezbřehé množství luxusu

Na celkem 66 podlažích se nachází 242 rezidencí s neopakovatelným výhledem na panorama celého Manhattanu. Byť je každý byt koncipován a vybaven v trochu odlišném stylu, to nejzajímavější ovšem nabízí 59. a 60. poschodí. Právě pět bytů, které se tam nachází, si vzali do parády designéři slavné britské automobilky.

Srdcem každého z nich je společenský prostor s jídelnou, kuchyní, velkými okny a balkony nabízející impozantní výhled. Všechny byty mají mobiliář z kolekce Aston Martin Home Collection, za kterou stojí společnost Formitalia. Jak již název napovídá, jedná se o italského výrobce, který k výrobě jednotlivých kusů používá výhradně italské materiály, jako je Mramor Nero Marquina či dubový masiv těžený v Itálii.

V apartmánech se nachází dvě až tři ložnice, přičemž v případě potřeby lze jednu ložnici proměnit na kancelář, případně na soukromou hernu s vlastním závodním simulátorem. Nejedná se však o obyčejný volant připevněným k desce stolu. Stále mluvíme o automobilce Aston Martin, a proto je v nabídce ultraluxusní závodní simulátor, který nemá v herním světě obdoby.

aston-martin-byty4

Foto: Aston Martin

Obývací pokoj poskytuje nebývalý výhled na panorama města

aston-martin-byty6

Foto: Aston Martin

Byty nabídnou i několik ložnic, které půjde proměnit na kanceláře, knihovny či místnost se závodním simulátorem

Automobilka však myslela i na ty, kteří preferují skutečné jízdní zážitky před těmi virtuálními. Proto ke každému bytu přidává vůz Aston Martin ve speciální verzi. Konkrétně se jedná o nejnovější SUV model DBX, na jehož vzhledu se podílel sám Adjaye.

Pokusil se totiž promítnout některé prvky budovy (i její celkovou atmosféru) přímo do vozidla, čemuž byl podřízen výběr materiálů a textur použitých v interiéru i lak vozu. Podle Astonu Martin se tím podařilo vytvořit silnou synergii mezi automobilem a samotnou architekturou budovy.

aston-martin-byty3

Foto: Aston Martin

V interiéru vozu jsou použity materiály jako mramor či ořechové dřevo

Uvnitř vozu se pak objevuje šedé mramorové obložení kombinované s ořechovým dřevem a designovými proměnami si prošla i řada dalších prvků, například čalounění či volant. Nechybí ani detaily z bronzu.

Vše, co luxus obnáší

V samotné budově si rezidenti mohou užívat několika ledových i vyhřívaných bazénů, které doplňují sauny. Svalstvu unavenému z místního fitness centra mohou pomoci ruce šikovných masérů a pro zklidnění mysli je k dispozici také jógové studio. Basketbalové hřiště, IMAX kino, golfový simulátor, klub, herna, lázně pro domácí mazlíčky či dětské centrum jsou dalšími možnostmi, jak si ve stěnách jedinečné budovy dopřát pořádnou porci luxusu.

Cena za něj je ovšem podobně vysoká jako samotná budova. Byty na 59. a 60. podlaží jsou nabízeny od 3,9 milionu dolarů, tedy přibližně 87 milionů korun, až po částku 11,5 milionu dolarů (zhruba 256 milionů korun). Za takovou sumu je však k dostání téměř bezbřehý luxus, kterým se bude moci pochlubit jen několik málo sousedů.

aston-byty1

Foto: Aston Martin

Každý byt má svůj vlastní prostorný balkón

aston-martin-byty2

Foto: Aston Martin

Součástí každého bytu je i luxusní SUV ve speciální edici

Diskuze (0)

Novinka

Anonym