V Praze se bude vybírat evropský startupový šampion. Hraje se o půl milionu dolarů a virtuálně se připojí i sestra Elona Muska

Peter BrejčákPeter Brejčák

tosca-musk-1Event

Foto: Tosca Musk

Tosca Musk se objeví na online konferenci Startup World Cup & Summit

0Zobrazit komentáře

V částečném stínu jednoho z největších vizionářů současnosti Elona Muska působí jeho další dva neméně talentovaní sourozenci. Mladší bratr Kimbal provozuje jedny z nejlepších restaurací ve Spojených státech, nejmladší z trojice Tosca Musk zase svoji profesní kariéru zasvětila tvorbě filmů a zároveň stojí za rozvojem streamovací platformy Passionflix, kterou je možné nazvat Netflixem pro romantické filmy.

Šestačtyřicetiletá producentka a podnikatelka se teď o své know-how podělí také s českým publikem, když jako hlavní osobnost vystoupí na blížící konferenci Startup World Cup & Summit, které je CzechCrunch hlavním mediálním partnerem.

SWCS se měl původně konat 14. října v pražské Pragovce, kvůli koronaviru se však kompletně přesouvá do online prostředí. Díky tomu budou diváci moci sledovat celkových sedm hodin vystoupení tří desítek osobností startupového světa živě a zdarma.

„Než abychom v rámci karanténních opatření uspořádali akci pro několik málo vyvolených, raději veškerý program, na kterém jsme pracovali víc než rok, zpřístupníme co největšímu počtu lidí,“ říká Václav Pavlečka, CEO spolupořadatelské společnosti Air Ventures.

swcs

Foto: SWCS

Konference Startup World Cup & Summit

V programu Toscu Musk doplní další osobnosti jako například Irina Nicoleta Scarlat, ředitelka odpovědná za expanzi Revolutu v našem regionu, Marvin Liao, investor ze světoznámého akcelerátoru 500 Startups, nebo Tom Cwik z americké NASA, kde má na starosti převádění kosmických vynálezů do pozemského života.

Z českých osobností na konferenci vystoupí například Martin Tolar, vědec a neurolog, jehož společnost Alzheon dělá velké pokroky ve vývoji léku na Alzheimerovu chorobu, nebo vizionář, podnikatel, matematik a filantrop Karel Janeček. Ten stojí za druhým pořadatelem, společností UP21.

Půl milionu dolarů pro vítěze evropského finále

Zlatým hřebem programu bude kontinentální finále soutěže Startup World Cup, ve kterém se dvanáct finalistů z regionálních kol utká o titul „startupového mistra Evropy“ a potenciální investici ve výši 500 tisíc dolarů, tedy přibližně 11,5 milionu korun. Před rokem se z českých startupů umístil nejvýše Motionlab, který svými personalizovanými videi mění marketing.

„Ideální by samozřejmě bylo setkat se osobně, nicméně za daných okolností má přednost ochrana zdraví. Díky technologiím jsme schopni zprostředkovat finále soutěže i setkání s inspirujícími osobnostmi i na dálku – včetně plánovaných panelových diskuzí a mentorských stolů pro menší skupinky. Kapacita některých částí programu je však omezená,“ upozorňuje Pavlečka.

hendrik-meyer-bezrealitky

Přečtěte si takéBezrealitky nově plní stejné podmínky jako realitky a hlásí: Nechceme se schovávat, ale makléře ani provize nechystámeBezrealitky nově plní stejné podmínky jako realitky a hlásí: Nechceme se schovávat, ale makléře ani provize nechystáme

Kapacita mentorských stolů je omezena na 10 osob a registrovat se k nim lze přes aplikaci Eventee, kterou si musí virtuální návštěvníci stáhnout a naskenovat v ní QR kód ze své vstupenky. Ty volně nabízí portál GoOut.

Den před samotným SWCS, které se koná 14. října od 9.30 hodin, se zároveň uskuteční finále regionálního kola Startup World Cup pro projekty z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska. Do něj se přihlásilo rekordních více než 450 startupů.

„Vybrali jsme z nich 18 nejlepších a v roli divokých karet jsme k nim přidali ještě vítěze předchozích soutěží Czechinvest Startup Challenge a Creative Business Cup. Výsledná dvacítka se v předvečer SWCSummitu představí před odbornou porotou. Vítěz pak v celoevropském finále doplní jedenáct nejlepších z ostatních regionů,“ upřesňuje Martin Vápeník, CEO UP21.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym