Švihání se světelnými meči už i ve více hráčích. Do českého VR hitu Beat Saber přichází multiplayer

Jiří SvobodaJiří Svoboda

beat-saber1

Foto: Beat Saber

V české VR hře Beat Saber rozsekáváte v rytmu hudby létající kostky

0Zobrazit komentáře

Už jsou to více než dva roky, co svět virtuální reality vzal útokem česko-slovenský výtvor. Beat Saber od pražského studia Beat Games se rychle zařadil mezi nejpopulárnější hry, které si šlo ve speciálních VR brýlích zahrát, ale už takřka od počátku si fanoušci kladli zásadní otázku – bude možné si zasoutěžit v reálném čase i s ostatními hráči?

Jednoduchý princip rozsekávání bloků světelnými meči do rytmu hudby hráče baví, ovšem tvůrci od začátku pracovali s myšlenkou, že by v této činnost mohli mezi sebou i soutěžit v multiplayeru. Hojně očekávanou funkci nyní konečně potvrdili a do hry se přidá za necelý měsíc.

Novinku Beat Saber oznámil v rámci konference Facebook Connect, jejíž hlavním bodem programu bylo odhalení nového VR headseatu Oculus Quest 2, který vyjde ve stejný den. Právě na jeho předchůdci Beat Saber hráči často hrají, přičemž jak firma Oculus, tak studio Beat Games dnes již patří právě Facebooku.

Mnoho detailů o podobě multiplayeru v Beat Saberu zatím není známo, a tak lze očekávat, že se podrobnosti dozvíme v následujících týdnech. Facebook pouze upřesnil, že hráči si budou moci vybrat svého avatara a připojit se do soukromé místnosti nebo náhodného zápasu.

Velkou neznámou tak například zatím je, kolik hráčů se celkem bude moci připojit (na zveřejněném videu jich jež pět) či jaké přesné herní módy pražské studio v čele s Vladimírem Hrinčárem, Jánem Ilavským a Jaroslavem Beckem připravilo. Jisté zatím není ani to, zda bude multiplayer podporován napříč platformami, tedy jestli bude moci hráč s Oculusem Quest hrát proti kolegovi na PlayStation VR.

zuck

Foto: Beat Games

Tým Beat Saberu se zakladatelem Facebooku Markem Zuckerbergem

Společně s hrou pro více hráčů se do Beat Saberu chystá také již několikátá nadstavba v podobě nového hudebního balíčku. K hudbě od interpretů, jako jsou Imagine Dragons nebo nedávno vydaný Linkin Park, se nově přidá i jihokorejská popová skupina BTS se svým velmi specifickým tanečním stylem a balíčkem tuctu písniček.

Během konference Facebook Connect zmínil Beat Saber samotný Mark Zuckerberg i v jiné souvislosti. Do nově oznámeného VR headsetu Quest 2 totiž přichází také aplikace nazvaná Oculus Move. S ní si budou moci hráči nastavovat a sledovat svoji aktivitu či pálení kalorií během hraní. Právě Beat Saber se přitom ukázal jako jedna z her, kterou hráči často berou i jako fitness, a tak jim jdou vývojáři naproti.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym