PlayStation 5 přijde už za dva měsíce a Sony odhaluje finální ceny. Před startem láká i na pokračování God of War

playstation5

Foto: Sony

Sehnat PlayStation 5 je v Česku stále složitý úkol

0Zobrazit komentáře

Když Sony poprvé odhalilo bližší informace k chystanému nástupci aktuální generace PlayStationu, vědělo se, že má vydání přijít někdy během svátků ke konci roku, ale na přesné datum vydání, stejně jako cenu a další podrobnosti jsme dosud čekali. Tento týden se proto Sony rozhodlo uspořádat akci, která měla blíže představit grafiku nastupující konzole u těch nejlepších titulů, které se na ni chystají.

Během živě vysílané prezentace se představily tituly jako Spider-Man: Miles Morales, Final Fantasy XVI, Hogwarts: Legacy na motivy Harryho Pottera, Call of Duty: Cold War nebo další Resident Evil. Strhující grafika konzole, kterou Sony vytáhlo na maximum v rámci boje s konkurenčním Xboxem (jenž nedávno odhalil i chystanou levnější verzi), ale nebylo to jediné, co fanoušky dychtící po sebemenší nové informaci čekalo.

Na PlayStationu 5 se už se startem objeví v rámci placeného členství PlayStation Plus také plejáda nejlepších titulů z předchozí generace konzole, které si budou moct hráči i bez dodatečného nákupu zahrát v rámci PlayStation Plus Collection. To je nicméně taková třešnička na dortu, kterých bylo v rámci představení herní nabídky víc.

Nejzásadnější novinkou je oznámení ceny a data vydání. PlayStation 5 se bude prodávat jen v jedné barevné variantě, a to bílé, za 500 dolarů za verzi s Blu-ray mechanikou a 400 dolarů za digitální verzi bez mechaniky. V Česku bude cena dražší verze 13 790 korun, levnější varianta pak bude za 10 790 korun. Nový ovladač DualSense bude u nás možné pořídit za 1 899 korun.

ps5ceny

Ceny nové generace PlayStationu

Nový PlayStation 5 vychází ve Spojených státech, v Japonsku, Jižní Korei, Mexiku, Austrálii a na Novém Zélandu ve čtvrtek 12. listopadu. O týden později, 19. listopadu, se pak začne prodávat také ve zbytku světa, včetně České republiky. Ani těmito zásadními informacemi navíc akce Sony neskončila.

Na závěr totiž obrazovka zhasla, načež se na ní objevily barevné částečky, zvučný hlas v pozadí a postupně se vykresloval symbol jednoho z nejpopulárnějších titulů na předchozí generaci – God of War. Hra, která při uvedení nového pokračování v roce 2018 na PlayStationu 4 prodala přes 5 milionů kusů a zařadila se mezi nejprodávanější tituly platformy vůbec.

Nyní se evidentně u herních vývojářů v Santa Monica Studios chystá pokračování, které bude mít v ústředním motivu Ragnarok, podle norské mytologie velkou bitvu a sérii událostí, která vede ke smrti velkého počtu lidí. Žádný další vizuál ze hry nebo bližší detaily uvedeny nebyly – jediné, co víme, je, že pokračování God of War vyjde během příštího roku.

gow

God of War na PlayStationu 4

Diskuze (0)

Novinka

Anonym