Komerční banka si hýčká uživatele Applu. Své mobilní bankovnictví vydává jako nativní aplikaci pro Mac

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

kb-catalinaEvent

Foto: KB

Komerční banka spouští novou aplikaci pro operační systém macOS

0Zobrazit komentáře

Velkým tématem loňského roku byl v tuzemském bankovním světě příchod Apple Pay. Mnoho českých bank se předhánělo, aby s platební službou, která zásadně ulehčuje placení, když máte iPhone, přišlo mezi prvními. Jednou z nich byla i Komerční banka, která nyní posouvá služby pro své klienty, využívající produkty od Applu, ještě o kousek dál.

Po prázdninách se třetí největší tuzemská banka v počtu klientů rozhodla vydat své mobilní bankovnictví také pro počítače s operačním systémem macOS, tedy MacBooky či stolní iMacy. Uživatelé už tak stav svého konta nemusí kontrolovat přes webový prohlížeč, ale stačí jim spustit nativní aplikaci.

Jako doma budou zejména ti, kteří již aplikace KB Mobilní banka či Mobilní banka Business pro firemní klientelu používají na iPadu. Vývojáři v Komerční bance totiž využili nejnovějších nástrojů Applu, který umožňuje portovat aplikace z iPadu právě do nejnovějšího operačního systému macOS Catalina.

„Pro applisty jsme měli v Komerční bance vždy určitou slabost,“ přiznává David Barczi, manažer digitálních kanálů KB. S aplikací pro počítače Mac sice není Komerční banka první, protože ještě rychleji do digitálních inovací šlape Moneta, ale přesto mohou být majitelé zařízení od Applu se službami spokojení.

apple-pay-komercni-banka

Foto: KB

Apple Pay s platební kartou Komerční banky

„Byli jsme v počáteční skupině bank, které klientům umožnily platit přes Apple Pay. Jako první banka jsme nabídli aplikaci pro chytré hodinky Apple Watch, přihlašování do mobilního bankovnictví a potvrzování transakcí otiskem prstu (Touch ID) nebo rozpoznáváním obličeje (Face ID). Nyní jsme udělali další krok. To, co naši klienti znají z mobilního bankovnictví včetně Touch ID, nyní přenášíme na notebooky a počítače od Applu,“ říká Barczi.

Důraz Komerční banky na své „jablečné klienty“ není logicky náhodný. Jak pro CzechCrunch prozradil mluvčí KB Pavel Zúbek, zatímco průměrně banka registruje 40% podíl přihlášení z platforem Applu, u některých segmentů je to dokonce až 75 %. U korporátního segmentu se podíl zařízení od Applu pohybuje mezi 49 a 65 %.

„Připravujeme i několik dalších funkčností, například nedávno byla vystavena nová verze, která dodala i aplikaci pro iMessage pro sdílení QR platby s vlastním číslem účtu. Apple TV a Apple Business Chat zatím neplánujeme,“ prozrazuje Zúbek. Právě aplikaci pro Apple TV či podporu přes Apple Business Chat zavedla zmíněná Moneta.

Několik novinek pak připravuje Komerční banka také pro operační systém Android, kde představí tzv. dashboard bezpečnosti. Ten má uživatele upozornit, jak má zabezpečený telefon či tablet a co může zlepšit, aby bylo zabezpečení lepší. Další novinkou pak bude možnost sjednání doplňkového penzijního spoření plně online, což již funguje na iOS.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym