Zbořil Netflix a chce dál. Mobilní hra se Zaklínačem propojí reálný a virtuální svět po vzoru úspěšného Pokémon GO

Filip HouskaFilip Houska

zaklinac-1

Foto: Netflix/CD Projekt Red/CC

Nová hra s rozšířenou realitou na motivy fenoménu Zaklínač

0Zobrazit komentáře

Svět mocného Geralta z Rivie můžete poznat různými způsoby. Ať už přečtením původní knižní série od Andrzeje Sapkowského, zapnutím Netflixu a zhlédnutím veleúspěšné první série seriálové adaptace nebo hraním alespoň jedné z oceňovaných počítačových her. Zaklínač (v originále The Witcher) zkrátka baví na různých frontách. A teď své nové fantasy prostředí představí i na telefonech.

Příběh Zaklínače je z podstaty založen na dobrodružství a prozkoumávání nevyzpytatelného světa plného příšer, bojů, intrik a mezilidských vztahů s ostatními aktéry. Díky tomu se tvůrcům otevírá široká paleta možností, jak s celým konceptem nakládat, čehož je důkazem polské herní studio CD Projekt Red, které stojí především za slavnou herní trilogií.

To vedle počítačových her v minulosti vyrukovalo také s mobilní deskovkou The Witcher Adventure Game a karetní hrou GWENT a ukázalo, že umí podnikat i na tomto poli. Dosud ale šlo o klasické mobilní tituly, které sice mohou být skvělé, ale nevyužívají takového potenciálu, jaký dnešní telefony a tablety nabízí. Řeč je především o rozšířené realitě.

zaklinac-hra-1

Foto: CD Projekt Red

Screenshoty ze hry

Dceřiná firma společnosti CD Projekt, která loni utržila v přepočtu více jak 3,1 miliardy korun, ohlásila, že její partnerské studio Spokko pracuje na nové mobilní hře z prostředí Zaklínače. Jmenovat se bude The Witcher: Monster Slayer a klíčovým herním prvkem bude právě rozšířená realita, pomocí které bude hráčům přenášen virtuální obsah do reálného světa. Podobně jako u úspěšného hitu Pokémon GO.

Bude vám tedy stačit vzít iPhone nebo telefon s Androidem, spustit hru a pomocí zadní kamery se orientovat ve vámi známých lokalitách. Ty ale budou doplněny o virtuální objekty, zejména nejrůznější druhy příšer, s nimiž budete muset zápasit (a ideálně vyhrávat). Studio láká i na přípravu lektvarů, plnění speciálních úkolů a obecně průběžné vylepšování herní postavy.

Pro co nejautentičtější zážitky budete muset reflektovat i aktuální počasí, které ve vašich končinách panuje. Pokud bude u vás zrovna pršet, déšť se stane součástí hry. V případě krásného slunečného počasí se naopak vydáte na dobrodružství, v němž se i zaklínačský svět zahalí do slunečních paprsků. To vše s ohledem na předem definovaný děj, jež se má odehrávat před původní herní sérií.

Fenomén jménem Zaklínač

CD Projekt Red zatím nezveřejnilo termín, kdy novou hru představí. Bližší informace by měly přijít časem a očekává se, že vydání pro iOS a Android proběhne někdy koncem letošního roku. The Witcher: Monster Slayer ovšem není jediným produktem z tohoto temného fantasy světa, který fanoušci vyhlíží.

Před nedávnem jsme vás informovali o chystané minisérii, která by pojednávala o dobrodružství odehrávající se až 1 200 let před nástupem Geralta z Rivie. Pokud ale přeci jen holdujete této postavě, určitě vyhlížejte příchod druhé série seriálu Zaklínač na Netflixu, která má být dle slov scénáristky a producentky Lauren S. Hissrichové „ještě zajímavější“.

batman-pattinson

Přečtěte si takéBatman na hraně svých možností a nová verze Ligy spravedlnosti. DC Comics chce vzít rok 2021 útokemBatman na hraně svých možností a nová verze Ligy spravedlnosti. DC Comics chce vzít rok 2021 útokem

Už tak vidělo první sezónu Zaklínače podle lednových dat rekordních 76 milionů domácností a teď bude tento počet zákonitě ještě vyšší. Netflix má v nabídce svou největší fantasy podívanou a je jasné, že si toto dítě bude chtít maximálně rozmazlovat. I proto, že je veřejností velmi často srovnáván s Hrou o trůny od HBO, která nasadila velice vysokou laťku.

zaklinac

Foto: Netflix

Zaklínač (Henry Cavill) na hřbetu své klisny Klepny

Diskuze (0)

Novinka

Anonym