Kdo si hraje, uklízí. LEGO a IKEA uvádí hravé úložné krabice, které zabaví děti a uklidní dospělé

Filip HouskaFilip Houska

ikea-lego

Foto: LEGO

S úložnými boxy je možné si hrát i tímto způsobem

0Zobrazit komentáře

LEGO dnes spolupracuje s kdekým, to ale neznamená, že si své partnery pro kreativní stavění pečlivě nevybírá. To platí i pro nejnovější kolaboraci, která se ovšem odklání od jinak zaběhlého důrazu na filmovou, uměleckou nebo automobilovou sféru. Tradiční dánská firma totiž nově spojuje síly s dalším severským obrem IKEA a společně odhalují nevšední úložné krabice.

Je jen tenká hranice mezi tím, kdy se hraní s malými kostičkami zvrhne a vypukne na podlaze nebo stole barevný chaos. Zatímco děti se v tomto kreativním procesu vyžívají, rodiče naopak zrovna dvakrát nadšeni nebývají. Podle studie, kterou LEGO letos vypracovalo, každému druhému rodiči vadí, když dítě při hraní dělá nepořádek.

Spolu s tím se v něm pěstuje potřeba ratolesti diktovat, ať si okolo sebe hned uklízí, ovšem to příliš nevyhovuje dětem. A podle stejné studie jich to potvrzuje rovných devět z deseti. Jde tak o začarovaný kruh, ze kterého – zdá se – není cesty ven. IKEA a LEGO se však nad tímto nešvarem zamyslely a navrhují řešení, z něhož by mohly benefitovat obě strany.

ikea-lego-3

Foto: LEGO

Úložné krabice poslouží dětem jako prostor pro kreativitu

ikea-lego-1

Foto: LEGO

Součástí kolekce je i několik základních dílků

Zkouší to přes jednoduché bílé úložné boxy pod názvem Bygglek, které jsou vybaveny klasickými výstupky na víku a po stranách. Ty mohou děti využívat pro své stavění a zároveň mít k dispozici krabici, do níž budou nepotřebné dílky odhazovat. „Bygglek je mnohem víc než jen krabice. Je to úložný prostor a hračka v jednom,“ říká designér v LEGO Group Rasmus Buch Løgstrup.

„Bygglek rodinám nabízí výrobky, které jim pomohou vytvořit víc místa na hraní v každodenním životě – podporuje kreativitu a umožňuje rodičům a dětem užít si spolu víc zábavy. Dává možnost hrát si, vystavovat úžasné výtvory, vrátit se k hraní, přestavovat, vylepšovat nebo začít úplně znovu. Bygglek přináší nekonečně mnoho možností,“ dodává.

Protože v tom má velkou roli právě IKEA, pro kterou je domácnost a nábytek alfou a omegou (byť aktivně vstupuje i do gastronomie), vzhled krabic kopíruje její decentní designové křivky a mají zapadat do standardního nabízeného portfolia doplňků. Ani po stránce ceny nejde o nic nedostupného.

Kolekce, která začíná na 299 korunách, se skládá ze čtyř různých výrobků – z jedné sady tří malých krabic, dvou sad větších krabic a jedné sady kostiček, byť je samozřejmě možné používat i dílky, které mají děti již k dispozici. Do prodeje dorazí 1. října a bude nabízena v obchodních domech IKEA.

lego-ikea-7

Foto: LEGO

Boxy krásně sednou do pokojových skříněk i poliček

lego-ikea-6

Foto: IKEA

Trojice malých úložných boxů

lego-ikea-5

Foto: IKEA

Hrát si a přitom uklízet

Diskuze (0)

Novinka

Anonym