Bezrealitky mění majitele, původní vlastníky vykoupil Marek Rosenbaum. Letos chtějí přesáhnout tržby 50 milionů

Peter BrejčákPeter Brejčák

hendrik-meyer-bezrealitky3-min

Foto: Bezrealitky

Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.cz

0Zobrazit komentáře

Tuzemský portál Bezrealitky, zaměřující se na přímý prodej a pronájem nemovitostí bez zprostředkovatele, společně se svou slovenskou sestrou mění majitele. Za nezveřejněnou částku jej kupuje Marek Rosenbaum, podle odhadu redakce CzechCrunch se výše transakce pohybovala na úrovni vyšších desítek až nižších stovek milionů korun.

Devětačtyřicetiletý investor doteď působil na pozici člena dozorčí rady společnosti MMS Digital, jež ve firmě držela majoritní 51% podíl. Původní majitele pak doplňovala investiční společnosti Rockaway s podílem 34,5 procenta a Genesia Investments s podílem 14,5 procenta. Marek Rosenbaum teď vykoupil všechny původní podílníky, oficiálně pod firmou Nevona Estates.

Bezrealitky pod vedením CEO Hendrika Meyera v posledních třech letech rychle rostou, z tržeb na úrovni 11,5 milionu korun v roce 2016 vzrostly na 40 milionů v loňském roce s trojnásobným meziročním růstem zisku, k čemu dopomohlo také loňské spuštění služby správy investičních bytů.

bezrealitky-najem-min

Foto: Bezrealitky

Tým služby Bezrealitky Nájem

„Jedním z hlavních cílů je nyní zpřístupnit v plně online prostředí možnost uzavření prodeje včetně výhodného financování. Posilujeme tým a jsme připraveni obsloužit i nové typy klientů. Budou jim například k dispozici osobní asistenti, kteří je v případě zájmu provedou celým procesem prodeje,“ představuje své plány Rosenbaum.

„Jsme připraveni dále rozšířit počet nabízených nemovitostí a poskytnout k nim největší množství dat a informací na trhu včetně tržního ocenění. A plánujeme i službu pro rychlý odkup nemovitosti přímo Bezrealitkami,“ doplňuje dále nový vlastník.

Letos mají Bezrealitky v plánu překonat hranici tržeb 50 milionů korun. Podle svého vyjádření firma zaznamenala poslední kvartál jako nesilnější ve své historii, kdy jen v Česku zprostředkovala pronájem 12 tisíc domů a bytů a prodej téměř dvou tisíc nemovitostí.

Bezrealitky se v tuzemsku chlubí přibližně 10% podílem na trhu s prodeji rezidenčních nemovitostí a 20% podílem ze všech pronájmů, jenž by měl být v Praze na úrovni 40 procent. Kromě tuzemska firma působí i na Slovensku, kde vstoupila v květnu loňského roku, a v plánu má masivně expandovat do zahraničí. Následovat by mělo Polsko a Maďarsko, v budoucnu pak i další trhy střední a východní Evropy.

To se bude i nadále dít pod vedením týmu Hendrika Meyera, který se nově ve firmě stává jednatelem. „Máme s Markem Rosenbaumem plnou shodu v tom, kam Bezrealitky dále směřovat,“ uvádí ředitel Bezrealitek.

„Soustředíme se nyní na dovršení kompletní digitalizace našich realitních procesů, což je model, který bude na nových trzích unikátní. Naším cílem je nabízet na realitním trhu nesrovnatelně kvalitnější a výhodnější službu pro všechny. I nadále si budeme zakládat na dostupnosti, jednoduchosti a hlavně transparentnosti celého procesu dohody mezi zájemcem a majitelem,“ doplňuje Meyer.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym