Revolut pokračuje v růstu. Nyní nabírá dalších 80 milionů dolarů, které poslouží pro rozvoj služeb a expanzi

Michal MarekMichal Marek

revolut-founders2-min

Foto: Revolut

Spoluzakladatelé Revolutu Vlad Jacenko a Nikolaj Storonskij

0Zobrazit komentáře

Britský fintechový jednorožec Revolut oznámil další významnou investici. V investičním kole Series D, které startup ohlásil v únoru, se startupu podařilo nabrat dalších 80 milionů dolarů, a to od amerického fondu TSG Consumer Partners. Pro Revolut se jedná o zásadní vzpruhu a důkaz, že zájem ze strany investorů neopadá ani v době koronavirové krize, která výrazně snížila objem přeshraničních transakcí, na něž Revolut vždy velmi spoléhal.

Nové investiční kolo zahájil Revolut únorovou investicí vedenou fondem TCV a britská neobanka v rámci něj na vlastní rozvoj získala dalších 500 milionů dolarů. Valuace firmy byla tehdy stanovena na 5,5 miliardy dolarů. Při nynějším oznámení nové 80milionové investice Revolut oznámil, že se valuace od února nezměnila.

Revolut díky nové investici získá další prostředky na expanzi a rozvoj svých služeb, jejichž nabídku startup rozšiřuje v pozoruhodném tempu. Peníze se firmě budou hodit na další dobývání perspektivního amerického trhu a také na postupné zavádění plnohodnotných bankovních služeb v Evropě.

revolut-app

Foto: Revolut

Mobilní aplikace Revolut

Startup od spoluzakladatelského dua Vlad Yatsenko a Nikolaj Storonskij má totiž skutečně velké ambice a stále nevzdal svou snahu stát se plnohodnotnou náhradou tradičních bank.

Už dávno není jen pro cestovatele

Zatímco původně byl Revolut spíše kartou pro cestovatele a lákal na výhodnou směnu zahraničních měn, postupně se jeho aplikace proměnila také v nástroj pro chytré spoření, obchodování s kryptoměnami i akciemi nebo pro nákup drahých kovů (k možnosti nakupovat zlato nedávno Revolut přidal i stříbro).

Revolut se zkrátka z jednoduchého nástroje pro snadné a levné platby v zahraničí (a do zahraničí) stává rozsáhlým hubem finančních služeb, což se odráží i na podobě aplikace. Ta se výrazně proměnila a po posledním redesignu je evidentní, že Revolut kromě samotných plateb vkládá velké naděje i právě do investic všeho druhu.

To ostatně souvisí i s cestou Revolutu k profitabilitě, která vyžaduje přechod od neplacených základních služeb placení právě k produktům, které mají byznysový potenciál. Možností snadného investování Revolut může dále lákat širokou veřejnost na své placené účty Premium a Metal, které umožňují investovat s mnohem méně omezeními.

revolut-zlato

Foto: Revolut/CzechCrunch

V aplikace Revolut můžete obchodovat se zlatem

Revolut, který nyní používá 12 milionů uživatelů, navíc chystá i nové zajímavé funkce, z nichž lze zmínit nástroj pro správu vlastních předplatných. Uživatel by si tak přímo v aplikaci mohl kontrolovat a rušit jednotlivá předplatná a nechat se upozorňovat na konce bezplatných zkušebních období. V době, kdy na model předplatných přechází čím dál více aplikací a služeb, se může jednat o vychytávku velmi šikovnou.

Před zhruba měsícem navíc Revolut pro české uživatele spustil domácí účty, které mají mimo jiné zajišťovat rychlejší nahrání peněz převodem z bankovního účtu, a také experimentuje se speciálními účty pro děti.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym