Maximální výkony v minimálním prostředí. Norové představili designovou pracovnu, která zapadne do přírody

livit-studypod4

Foto: Livit

Kdo by nechtěl mít podobnou kancelář uprostřed přírody?

0Zobrazit komentáře

Studypod. Tak zní jméno velice jednoduché, ovšem designově zajímavé pracovní budky, kterou lze umístit v podstatě kamkoliv, kam člověka napadne. Norské studio Livit ji však koncipuje především jako zahradní zenovou kancelář, v níž lze pracovat bez rozptylování jakýmikoliv vnějšími podněty.

O podobné kanceláře je v poslední době velký zájem, a to nejen v souvislosti se snahou diverzifikovat pracovní prostory, ale především v reakci na aktuální situací okolo koronaviru. Ten totiž stále nutí velké množství osob napříč celým světem pracovat z domova, což pro některé představuje značné komplikace.

Jejich příbytky často nenabízejí odpovídající prostory a jejich atmosféra je často vysoce kontraproduktivní. Proto se hned několik designových studií rozhodlo zaměřit na řešení podobných problémů formou minimalistických kanceláří. Mezi ně patří i norský Livit, který na chvilku opustil od své jedinečné ptačí budky a navrhl zahradní office s velice minimalistickým vzhledem.

livit-studypod2

Foto: Livit

Kancelář s dojezdovou dobou 30 sekund

Díky jednoduchým tvarům, respektive zaobleným rohům a povrchům s lesklou a matnou úpravou, na první pohled trochu evokuje produktový design od Applu. To vše ve velice kompaktním balení, jež nabízí pouhých 3,5 metru čtverečních pracovního prostoru. Tedy prostor tak akorát velký, aby se do něj vměstnal pracovní stůl a židle. Tím to končí. Není to příliš, ovšem pro mnoho osob se jedná o naprosto dostačující inventář k výkonu jejich povolání, pokud přičteme i fakt, že budku lze připojit k elektrické síti.

Byť je její konstrukce vyrobená z tmavě matného kompozitu, čelní stěnu se návrháři rozhodli ponechat transparentní. Díky ztmavenému tvrzenému sklu není vidět do budky zvenčí, zevnitř však nabízí vskutku královský výhled. Okno zapadá do celé filozofie zahradní kanceláře, která pracuje s myšlenkou vyšší výkonnosti a lepších pocitů při práci, a to díky těsnému kontaktu se zelení.

livit-studypod6

Foto: Livit

Studypod může sloužit i jako tichá kancelář v rušném prostředí

livit-studypod3

Foto: Livit

Dovnitř se vejde jen stůl, židle a to je vše

Výrobce se nebrání ani myšlence vytvářet pomocí budky originální pracovní prostor uvnitř různorodých objektů, ať už kancelářských budov, výrobních provozů, skladů či ateliérů. Nikde navíc není psáno, že mezi čtyřmi stěnami Studypodu je nutné vytvářet jen myšlenkovou aktivitu. Kromě toho, že se z budky může stát velice zajímavá učebna (jak ostatně evokuje i její název) může sloužit i jako místo pro aktivní či pasivní odpočinek.

Přímo Livit v prezentaci budky operuje s možností proměnit prostor na příjemné místo pro cvičení jógy jednoduchým položením jogamatky na laminátovou podlahu v dekoru dubu. Navíc je tu také možnost proměnit Studypod na velice jednoduchý domek pro hosty. Prostor by měl být dostatečně velký, aby se do něj vměstnalo jak postel pro jednotlivce, tak dvojlůžko.

samba

Přečtěte si takéChceme obchodníky vrátit do reality, říká zakladatel Samba.ai. Díky datům a umělé inteligenci pomáhá zlepšovat marketingChceme obchodníky vrátit do reality, říká zakladatel Samba.ai. Díky datům a umělé inteligenci pomáhá zlepšovat marketing

Studypod je aktuálně nabízen ve verzích s odnímatelnou pracovní deskou a bez ní. Přímo z výroby lze objednávat i variantu posazenou na kolech, díky kterým se dá s objektem vážícím přibližně 700 kilogramů snadněji manipulovat.

Cena celé kanceláře v základní verzi je něco málo přes 300 tisíc korun. V případě verze vybavené koly i pracovní deskou se požadovaná částka navyšuje o dalších 50 tisíc korun. Výrobce nabízí možnost zaslání Studypodu do řady zemí Evropy, bohužel Česká republika mezi nimi chybí. Lze jej však objednávat k našim německým a polským sousedům.

livit-studypod5

Foto: Livit

Ze Studypodu se může bez problému stát originální domek pro hosty

livit-studypod1

Foto: Livit

Livit zdůrazňuje důležitost blízkosti přírody pro co nejlepší mentální zdraví a pracovní výkonnost

Diskuze (0)

Novinka

Anonym