Marilyn Monroe, The Beatles či Darth Vader. LEGO uvádí uměleckou edici, z níž si poskládáte obrazy popkulturních ikon

Filip HouskaFilip Houska

lego-art-marylin-monroe

Foto: LEGO

Obrazy Marilyn Monroe inspirované prací Andyho Warhola

0Zobrazit komentáře

LEGO nabízí tolik sběratelských setů, že pokud byste kupovali všechny, s největší pravděpodobností vám doma nebudou stačit poličky. I to může být důvodem, proč se tradiční dánská firma rozhodla nabízet nové sběratelské plakáty, které vychází z kostičkové podstaty, ale zajistí vám delikátní zážitek během stavění a následného vyvěšování na stěnách.

Nová edice, kterou LEGO vypustilo s přídomkem ART, je založena na jednoduchém principu: skládání malých dílků na plastové umělecké plátno, dokud nedojdete k podobě, jež vám vyobrazuje přiložený návod. Stále tak jde o starou známou písničku, akorát namísto stavění trojrozměrných objektů vše umísťujete na 2D plochu, se kterou si poté vyzdobíte domácnost.

Jak je u podobných exkluzivních stavebnicových řad zvykem, i teď se LEGO zaměřilo na velká jména zábavního průmyslu. Konkrétně na popkulturní ikony hudební a filmové scény. Do nové nabídky totiž zařadilo pokročilé plakáty s tematikou modelky Marilyn Monroe (respektive jejího obrazu od Andyho Warhola), legendární kapely The Beatles, Iron Mana a Star Wars.

lego-art-the-beatles

Foto: LEGO

Kapela The Beatles vytvořená z kostiček Lega

„Víme, že se dospělí vždy snaží uvolnit po pracovním dni, a tak jsme se zamysleli: co lepšího by jim pomohlo vypnout, než motivace k prozkoumávání svých oblíbených vášní přes nový, kreativní způsob?,“ vysvětluje seniorní ředitelka designu v LEGO Group Louise Elizabeth Bontoft a reaguje na výběr, který ve firmě zvolili.

A zmiňuje vše důležité. Vedle toho, že mají výsledné kostičkové obrazy skvěle vypadat, je velký důraz kladen především na relaxaci. Proto LEGO doslova vyzývá, aby si stavitelé během tvůrčího procesu pustili oblíbenou, tematickou hudbu, která by z obyčejného skládání dílků udělala nový formát meditace. Konkrétně u Star Wars a The Beatles dokonce chystá vlastní podcast, jenž by měl posluchače správně naladit.

Několik možností, jak obraz obměňovat

V neposlední řadě jde také o vyvolání kreativity. Pokud se rozhodnete konkrétní set s netradičními plakáty pořídit, vždy dostanete možnost tvořit různé variace svých uměleckých děl. Hned v krabici se totiž dozvíte, že si například Iron Mana můžete poskládat na tři různé způsoby, přičemž u The Beatles se vám otevře příležitost sestavovat jednotlivé členy tohoto legendárního britského uskupení.

lego-art-iron-man

Foto: LEGO

Iron Man složený z více pláten

Pochopitelně můžete zainvestovat i více peněz a koupit si vícero stavebnic, abyste mohli mít Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringo Starra pěkně pohromadě. V případě, že vás více baví Star Wars, konkrétně Sithové, můžete si vytvořit jak Darth Vadera, tak Darth Maula nebo Kylo Rena. Možností je spousta.

Nepůjde zrovna ale o levnou záležitost. Každá sada bude stát 3 299 a nabídne zhruba tři tisíce malinkatých dílků včetně tmavého plátna, z nichž si vytvoříte obraz o velikosti zhruba 40 centimetrů čtverečních. Do prodeje se dostanou 1. srpna a podle toho, co naznačuje tuzemský e-shop LEGO, dostane se i na české stavitele.

lego-art-star-wars

Foto: LEGO

I na poličku se členové Sithů vlezou

Diskuze (0)

Novinka

Anonym