LEGO se pouští do herních konzolí. V nové stavebnici představuje legendární NES, na němž si zaskákáte s Mariem

Filip HouskaFilip Houska

lego-nes-mario

Foto: LEGO

Replika herní konzole NES s legendárním Mariem

0Zobrazit komentáře

Zatímco celý herní svět teď řeší očekávaný PlayStation 5 s futuristickým designem, nový Xbox a řadu propracovaných vlajkových titulů od předních vývojářů, LEGO si jede svoje. I dánští kreativci totiž mají rádi hry, ale namísto toho, aby vytvářeli nová, skutečná softwarová díla, raději chtějí „hráčům“ nabídnout exkluzivní herní zážitky přes své kostičky.

Jen několik týdnů poté, co LEGO představilo originální set s postavičkami Mickey Mouse a Minnie nebo umělecké obrazy popkulturních ikon, vyrukovalo s dalším skvostem. Teď opět vsadilo na nezapomenutelný příběh italského instalatéra Maria od Nintenda a přidalo něco, co potěší především fanoušky retro herních konzolí.

V hlavní roli nové stavebnice totiž stojí Nintendo Entertainment System (NES), legendární herní platforma, která v 80. letech minulého století definovala segment hraní her na televizi. LEGO sice tuto konzoli nepřidává do svého setu v podobě, v jaké byla určena pro globální trh, ale nabízí stavitelům, ať si ji sami od píky postaví.

lego-nes-mario-1

Foto: LEGO

Hrajte přímo na televizi

lego-nes-mario-2

Foto: LEGO

Slot pro cartridge

Jakmile tedy dostanete krabici nového setu do ruky, po rozbalení na vás vypadne přesně 2 646 kostiček, ze kterých si postavíte nejen přesnou repliku NES včetně slotu pro cartridge, ale také starodávnou televizi s tlačítky a malou páčku na boční straně. Pak vám už jen stačí konzoli „připojit“ přibaleným kabelem a pustit se do akce. A ta bude opět netradiční.

Ačkoliv budete mít k dispozici malý ovladač, který NES standardně doplňoval, nebude funkční. Pokud si budete chtít Maria, respektive jeho kultovní plošinovou skákačku, zahrát, budete muset točit zmíněnou klikou na televizi, kterou budete postavičku posouvat po obrazovce a bavit se u toho, jak je LEGO ve spolupráci s takovým gigantem jako Nintendo kreativní.

„Řada dospělých si s láskou stále pamatuje první moment, kdy viděli Maria skákat na malém displeji s mnohem jednodušší grafikou, než jak tomu je dnes. S LEGO Nintendo Entertainment System jim nyní dáváme možnost si dopřát tuto dávku nostalgie,“ komentuje přetvoření jedné z nejoblíbenějších konzolí všech dob Maarten Simons, který vývoj nové stavebnice vedl.

Propojení s Mariovým dobrodružstvím

Protože už LEGO v minulosti mělo s Nintendem spolupráci, a to právě na dobrodružství Maria ve formě přetvoření ikonické skákací mapy, nabízí stavitelům možnost namixovat tyto stavebnice dohromady.

lego-nes-mario-3

Foto: LEGO

Akční figurka Maria, se kterou konzole „ožije“

Stačí totiž vzít fyzickou figurku Maria z původního setu a připevnit ji na postavenou retro televizi. Jakmile tak učiní, figurka s podporou Bluetooth bude během „hraní“ vydávat zvuky inspirované osmdesátými léty a reagovat na nepřátele, překážky a různé bonusy.

Toto propojení ovšem bude možné až od 1. srpna, kdy nová stavebnice s konzolí, televizí a Mariem vstoupí na český trh s cenou 5 999 korun. Za nostalgii okořeněnou kreativitou se zkrátka platí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym