Herní remake ikonické Mafie se blíží a chystá velký návrat. V hlavní roli nového dabingu se znovu objeví Marek Vašut

vasut-mafia

Foto: 2K/CzechCrunch

Marek Vašut v nové Mafii opět dabuje Tommyho Angela

0Zobrazit komentáře

Když se v polovině června objevil první trailer na chystaný remake české herní klasiky Mafia, vzbudil ve fanoušcích téměř 20 let staré hry z pera Daniela Vávry pořádné pozdvižení. Nejde totiž jen o vylepšení grafického kabátu, ale kompletní předělání enginu, rozšíření příběhu, přidání nových možností, stejně jako znovunahrání hudby a přepracování dabingu. Ten naštěstí, i když je již studio stojící za hrou americké, zůstane i v češtině.

Právě dabing a silný příběh Mafie v hlavní roli s Tommym Angelem jsou jedny z věcí, které hráči vždy oceňovali nejvíc. Remake hry vychází 28. srpna a nyní probíhají naplno práce právě na dabingu, do kterého bylo nyní potvrzeno další silné jméno. Role Tommyho Angela se totiž opět chopí Marek Vašut, který hlavní postavu daboval i v prvním díle před téměř dvěma dekádami.

Oproti původní hře je tu ale několik podstatných rozdílů. Remake Mafie bude využívat enginu třetího dílu hry, který měl dobrý základ, ale příběhově a výsledným zpracováním trochu pokulhával. Na to se nabalí autentické zpracování města Lost Heaven ve 20. a 30. letech minulého století a ztvárnění veškerých rolí za využití metody motion capture. Jednotliví herci tak budou za postavy opravdu hrát, aby jim dali reálné pohyby.

mafia-capture

Foto: 2K

Průběh motion capture pro remake prvního dílu Mafie

Základ pro Tommyho Angela ztvární Andrew Bongiorno, který zároveň postavu dabuje v angličtině. Další herci včetně Marka Vašuta jí poté propůjčí hlas v jednotlivých jazykových mutacích. „Jelikož je Mafia: Definitive Edition kompletní remake, vybudovali jsme v podstatě všechno od základů,“ říká prezident a ředitel Hangar 13 Haden Blackman, který dohlížel na vývoj hry a rozšíření původního příběhu.

„Do toho patří i filmové předěly, které byly přepracovány pomocí špičkové technologie motion capture a modelování výrazů. Jelikož naše filmečky zhusta využívají data z motion capture, bylo nezbytné obstarat hlasové i fyzické výkony. Hledali jsme herce, kteří nejenže zněli jako jejich role, ale navíc tak i vypadali a dokázali ji zahrát nejen v dabingu, ale i v rámci motion capture,“ doplňuje Blackman.

„Technologie v roce 2002 samozřejmě neumožňovala zachytit mimickou podobu, ale v případě hry Mafia: Definitive Edition jsme dokázali najít někoho, kdo by zněl a hrál tak, jak jsme chtěli, a navíc i vypadal tak, jak by podle nás vypadal Tommy, kdyby nebyl rozpixelovaný. A to je jedna z velkých výhod, když chceme pro hráče renovovat něco takového: díky technologii dnes můžeme mnohem víc určovat, jak bude postava vypadat,“ uzavírá Blackman.

mafia-remake2

Foto: 2K

Dvě hlavní postavy první Mafie – Paulie a Tommy Angelo

Součástí předělávky je tedy vyšší důraz na filmový efekt, aby se hráč cítil více vtažen do děje, což jde vidět už z prvního traileru. V rámci dabingu ale není Marek Vašut jediným představitelem, na kterého všichni čekali. V první Mafii před lety excelovalo mnoho jmen, včetně například Petra Rychlého, který nadaboval postavu Paulieho.

Právě Petr Rychlý se má v remaku vrátit taktéž, ale prozatím není potvrzeno, jakou by měl nadabovat postavu. Vedle něj se pak objeví také Libor Hruška, který stejně jako Rychlý potvrdil svou účast na sociálních sítích.

michal-mensik-boxed

Přečtěte si takéU zásilek máme téměř 100% doručitelnost, můžeme jezdit klidně i pro Českou poštu, říká Michal Menšík z DoDo v podcastuU zásilek máme téměř 100% doručitelnost, můžeme jezdit klidně i pro Českou poštu, říká Michal Menšík z DoDo v podcastu

Jde tak vidět, že si tvůrci v herním studiu Hangar 13, které spadá pod vlastníka 2K Games, dávají na remaku opravdu záležet – každá zásadní změna, která bude vybočovat z originálu, především pak zásahy do příběhu, by se ale mohly stát osudným.

Remake první Mafie vychází v rámci celé předělané trilogie, kterou si je možné předobjednat jak digitálně, tak i na fyzických nosičích. Druhý a třetí díl Mafie již vyšel v remasterované verzi – tedy s vylepšenou grafikou a odladěním chyb. Na jedničku si ale ještě necelé dva měsíce počkáme.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym