Buffett daruje miliardy dolarů, Kiwi.com versus Ryanair a unikátní český resort na Kostarice. Přečtěte si zprávy týdne

dlouhykos
0Zobrazit komentáře

I když naplno začalo léto, v byznysovém a technologickém světě to rozhodně neznamená zpomalování. Například Tesla útočí každým dnem na nové rekordy v hodnotě akcií, díky čemuž roste i jmění Elona Muska, Uber nakoupil startup na dovoz jídla za miliardy dolarů a investorská legenda Warren Buffett se rozhodl, že daruje další miliardy dolarů pro změnu na dobrou věc.

Vedle toho se šéf letecké společnosti Ryanair pustil do českého startupu Kiwi.com, remake herní klasiky Mafia se odkládá, šéf Škody Auto končí a otestovali jsme za vás novou e-mailovou službu Hey, stejně jako vás provedeme po unikátním českém resortu na Kostarice.

Přejeme příjemné čtení před startem dalšího týdne.

Chcete každou neděli ráno shrnutí článků jako první?

***

? Akcie Tesly nad 1 500 dolary a Musk v desítce nejbohatších: Někdo o Tesle v poslední době mluví jako o nafouknuté bublině, jiní jí skálopevně věří. Hodnota akcií automobilky Elona Muska překročila 1 500 dolarů a dál roste. I díky tomu Musk poskočil na 7. místo mezi nejbohatšími lidmi a čeká se na další kroky firmy, včetně plánovaného ohlášení finančních výsledků za druhý kvartál, ve kterém Tesla doručila o desítky tisíc kusů aut více, než se čekalo.

? Ninja poprvé streamuje Fortnite na YouTube: V herním světě to byl deal desetiletí. Tyler „Ninja“ Blevins přešel ze streamingové platformy Twitch na Mixer od Microsoftu, aby po necelém roce Microsoft službu zavřel a Ninja se přesunul jinam. Nově tak začíná své hraní v titulu Fortnite streamovat na YouTube. Na první stream se podívalo přes 160 tisíc lidí.

? Šéf Škody Auto končí: Německý manažer Bernhard Maier po téměř pěti letech končí v čele automobilky Škoda Auto, kam by se nově mohl po dlouhé době opět usadit Čech. Maier za sebou nechal úctyhodné výsledky – Škodovka je jednou z nejstabilnějších automobilek v portfoliu Volkswagenu.

? Remake Mafie se odsouvá, ale ukazuje záběry ze hry: Do vydání remaku herní klasiky Mafia, která vznikla již před více než 18 lety, je na spadnutí, a tím roste i tlak na vývojáře. Ti musí přepracovat celý příběh, cutscény, sountrack, ale i český dabing, a tak se rozhodli hru o měsíc odložit na druhou polovinu září. Za to slibují perfektní zážitek a poprvé ukazují pár vteřin přímo z hraní.

Uber nakupuje za miliardy dolarů: Poslední měsíce nebyly pro Uber nejpříznivější, ale i tak se firma rozhodla trochu změnit záběr a začít nakupovat. Za více než 2,6 miliardy dolarů kupuje službu Postmates na rozvoz jídel. Uber si tak chce být jist, že i v případě pandemie bude mít dostatek byznysu v jiných oblastech, které vykryjí jeho ztráty z přepravy lidí.

⚫ Svět opustila hudební legenda Ennio Morricone: Přes sedm dekád práce na stovkách filmových a seriálových soundtracků i jiné hudby. To byla kariéra legendárního skladatele Ennia Morriconeho, který zemřel ve svých 91 letech.

***

Legendární investor Warren Buffet daroval další 3 miliardy dolarů na dobrou věc. Postupně rozdá většinu svého jmění

Investor Warren Buffett

Legendární investor Warren Buffett pokračuje ve své filantropické činnosti. Letos už popatnácté za sebou posílá na dobrou věc několik miliard dolarů a postupně tak chce rozdat většinu svého jmění.

***

Ryanair útočí na Kiwi.com: Peníze jejich zákazníkům nedokážeme vrátit. Chtějí podkopat náš byznys, reaguje Dlouhý

ryanair-oliver

Foto: Kiwi.com / Ryanair / CzechCrunch

Šéf Kiwi.com Oliver Dlouhý se ocitl v konfliktu s aerolinkou Ryanair

Zatímco zákazníci čekají na vrácení peněz za své zrušené lety, nízkonákladová aerolinka Ryanair a české Kiwi.com do sebe pálí ostrými. „Zadržují peníze a pokouší se poškodit vztahy s našimi zákazníky,“ říká Oliver Dlouhý.

***

Ryzí život na Kostarice. Unikátní resort Filipa Žáka nabízí luxus v srdci džungle hovořící jazykem českých architektů

artvillas-min

Foto: BoysPlayNice

Art Villa je prvním a hlavním objektem celého resortu

Filip Žák žije na Kostarice svůj sen. Úspěšný podnikatel buduje uprostřed džungle luxusní resort s unikátním designem z pera českých architektů, kde si může každý vychutnat maximální pocit svobody.

***

Pavel Šíma z Roivenue: Startupy žijí v pokřivené realitě aneb jak jsem spadl na úplné dno, zase se zvedl a hodně se naučil

pavel-sima-roivenue

Foto: Roivenue

Pavel Šíma, CEO startupu Roivenue

Deformovaná realita plná přepálených očekávání a strachu ze selhání. Šéf Roivenue Pavel Šíma otevřeně popisuje stinné stránky startupového světa, jak po euforii spadl na úplné dno, jak se zase dokázal zvednout a co se při tom naučil.

***

Akcie Amazonu poprvé prorazily 3 000 dolarů. Jeff Bezos díky tomu láme vlastní rekordy nejbohatšího muže světa

Jeff Bezos, zakladatel a šéf Amazonu

Na burze je k nezastavení nejen Tesla, ale také Amazon. Jeho hodnota už překročila 1,5 bilionu dolarů a do rekordních výšin to vystřelilo i jmění Jeffa Bezose.

***

Když láska k chlebu překyne do byznysu. Kváseczech Lubomíra Kobédy chce udělat pekaře z každého

kvasecek

Foto: Kváseczech

Lubomír Kobéda, zakladatel projektu Kváseczech

Když si dokážete vlastníma rukama vyrobit tak lahodnou potravinu jako chléb, máte ten správný pocit hrdosti a radosti. A právě ten chce každému dopřát Lubomír Kobéda se svým projektem Kváseczech.

***

Všichni šílí okolo Tesly a Nikoly a Rivian v tichosti nabírá obří 2,5 miliardy dolarů. Příští rok začne prodávat své první auto

rivian-min

Foto: Rivian

Elektrický Rivian R1T

Na automobilovém trhu se teď šílí kolem Tesly či Nikoly, ale v tichosti se na masivní útok připravuje Rivian. Po další obří investici chce příští rok začít prodávat svůj očekávaný elektrický pick-up.

***

Hey, to by mohlo fungovat. Konec trablů s e-maily aneb proč by vás měla zajímat nová aplikace od tvůrců Basecampu

hey

Foto: Hey.com/CzechCrunch

Služba Hey.com od tvůrců Basecampu chce přinést revoluci do e-mailu

E-mail je klíčová součást komunikace, ale někdy jeho používání až zbytečně bolí. Proto se tvůrci Basecampu rozhodli vytvořit novou službu, která hlavní trable e-mailu řeší, a tady jsou důvody, proč by vás měla zajímat.

***

Zlaté české ručičky v New Yorku. Proč startup Sharry uspěl se svým inovativním výtahem v největších mrakodrapech

sharry_cofounders-cerovsky-cibulka-reznicek-sachta

Foto: Sharry

Spoluzakladatelé Sharry Europe: Michal Čeřovský, Vladimír Cibulka, Jakub Řezníček a Josef Šachta

Z pražských kanceláří si to namířili až do samotného srdce New Yorku, kde pracují na novém, ultramoderním mrakodrapu. Český startup Sharry může se svými technologiemi změnit budovy po celém světě.

***

Zodpovědně vyrábět přímo v lese. V Norsku vyroste nejekologičtější továrna na nábytek na světě

vestre

Foto: BIG

Chystaná továrna Vestre má splývat s okolním lesem

Výroba nábytku v maximálně zodpovědném duchu přímo uprostřed lesa. Norská firma Vestre buduje novou továrnu, která snese nejpřísnější ekologická měřítka.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym