Už žádné čekání, ani o Vánocích. Rohlik.cz vylepšuje svůj prémiový servis a natrvalo zařazuje jídla z populárních restaurací

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

tomas-cupr-rohlikInsider

Foto: Rohlik.cz

Zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr

0Zobrazit komentáře

Jestli si někdo v posledních měsících nemohl stěžovat na to, že by mu nešlapal byznys, byly to online supermarkety. V Česku už jsou sice několik let, ale teprve v krizi, kdy byly zavřené obchody, jejich kouzlo objevily tisíce nových zákazníků. Někteří se zase vrátí do kamenného supermarketu, ale kdo si jednou nechal dovézt celý nákup až domů, už často zůstane.

„U nás říkáme: jednou online, vždycky online,“ říkal s úsměvem na naší dubnové konferenci CzechCrunch Onlajn zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr. Přestože čísla všech online prodejců na přelomu května a června s rozvolňováním různých opatření trochu spadla, celkově se pozice internetových supermarketů jen posílila.

Všichni hráči na trhu nabrali nové zákazníky a teď bude jen na nich, zda si je dokáží udržet. Na své věrné uživatele dlouhodobě sází i právě Rohlík, který teď vylepšuje svou prémiovou službu, v rámci níž dostanou zákazníci za měsíční či roční předplatné celou řadu výhod.

„Premium je klub pro chytré lidi a milovníky skvělých chutí, kteří ví, že důležitější než sbírat body na pánve je užívat si kvalitní jídlo a život. Je tu pro všechny, kteří umí se svým časem i penězi smysluplně nakládat. Jednoduše je to zhmotnění naší esence pomáhat lidem jíst a žít lépe,“ říká Tomáš Čupr, který nedávno předal vedení českého Rohlíku, aby se mohl věnovat zahraniční expanzi.

rohlik-cz1

Foto: Rohlik.cz

Nákup z online supermarketu Rohlik.cz

Co je v oné esenci v podání Rohlíku zahrnuto? Pokud si zaplatíte členství v prémiovém klubu, máte jistotu, že vám váš nákup největší tuzemský supermarket vždy bez čekání doveze. Někdy se totiž stane, že je poptávka tak vysoká, že si lze na Rohlíku objednat třeba až na další dny, ale v případě prémiové členství máte automaticky přednost.

Rohlík garantuje dodání ještě tentýž den, pokud je objednávka provede do 17 hodin. V případě TurboRohlíku, který vznikl jako jedna z nových služeb v rámci koronavirových dní, je zajištěno expresní doručení dokonce do 90 minut. Hodit se pak bude prémiové členství také o Vánocích, během kterých mají online supermarkety obří nápor, ale nyní svým členům Rohlík garantuje volná doručovací okna.

Klub Premium stojí na Rohlíku 1 999 korun za rok, případně 199 korun při měsíční platbě. Vedle výhod při doručování získají jeho členové také 15% slevu na potraviny privátní značky Rohlíku (jejichž počet se do konce roku zdvojnásobí na 245 položek). Na ty nabízel až dosud Rohlík slevu 30 %, kterou měl původně garantovat celoročně. Dvakrát do měsíce si pak mohou premium uživatelé dopřát i menší nákup, který nemusí přesáhnout 500 korun.

Podobně jako TurboRohlík vznikl v reakci na potřeby lidí v posledních měsících, kdy se na online supermarketech nakupovalo v rekordních objemech, vytvořil tým kolem Tomáše Čupra také službu Rohlík Bistro. A zatímco například rozvoz trvanlivých potravin do celého Česka už firma z důvodu opadlého zájmu zrušila, Rohlík Bistro se přesouvá do stálé nabídky.

Zákazníci si tak budou moci i nadále přímo na Rohlíku objednat to nejlepší z oblíbených pražských restaurací, kde kuchaři své pokrmy šokově chladí, aby se až k zákazníkovi dostaly v co možná nejlepší kvalitě. V nabídce Rohlíku Bistro je výběr 40 jídel z podniků jako Alcron, Babiččina zahrada, Eska, Kantýna, Sia, Spojka Karlín, Pasta Fresca nebo V Zátiší.

ikea-cerny-most-praha2

Přečtěte si takéDěkujeme, ale jiné firmy to potřebují víc. IKEA v Česku vrací státu finanční podporu, krizi totiž ustála nad očekáváníDěkujeme, ale jiné firmy to potřebují víc. IKEA v Česku vrací státu finanční podporu, krizi totiž ustála nad očekávání

„Děkujeme našim zákazníkům, že v těžkých chvílích podpořili kvalitní českou gastronomii skrze Rohlík Bistro. Jsme nadšení, že si zákazníci službu oblíbili natolik, že ji vyžadují i po ukončení mimořádných opatření a zpětném otevření restaurací,“ říká komerční ředitel Rohlik.cz Olin Novák, protože Rohlík Bistro vzniklo skutečně především jako snaha podat pomocnou ruku zavřeným restauracím.

Zájem o pokrmy předních českých restauratérů ovšem přetrvává a Rohlík Bistro se brzy rozšíří i mimo Prahu. Od července chystá online supermarket, který po loňském vstupu do Maďarska aktuálně řeší expanzi do Rakouska a Německa, se svou nabídku chlazených pokrmů z restaurací vyrazit také do Brna. Vůbec poprvé pak budou moci zákazníci od příštího týdne nakupovat klasické potraviny na Rohlíku také v Českých Budějovicích.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym