Největší virtuální koncert na světě. Minecraft hostí špičku taneční scény, ve hře vystoupí i Deadmau5 či Steve Aoki

Filip HouskaFilip Houska

minecraft-deadmau5

Foto: Minecraft/deadmau5/CzechCrunch

Na virtuálním festivalu v Minecraftu vystoupí i slavný Deadmau5

0Zobrazit komentáře

Možná si pamatujete, jak koncem dubna uspořádal slavný rapper Travis Scott unikátní psychedelický koncert přímo ve hře Fortnite, který sloužil coby reakce na koronavirovou pandemii a nemožnost fyzicky vystupovat před lidmi. Na jeho show tehdy dorazilo přes dvanáct milionů lidí a právem tak byla na místě na otázka, zda mohou být virtuální koncerty novým hudebním trendem. Je možné, že ano – něco podobného se teď odehraje i v Minecraftu.

V jedné z nejrozšířenějších her současnosti, jejíž pixelové prostředí nabízí hráčům skvělou možnost k budovatelské kreativitě, začne ve čtvrtek 25. června speciální virtuální festival Electric Blockaloo, na kterém vystoupí velké hvězdy celosvětové scény elektronické taneční hudby. Pozvání přijal například DJ a producent Deadmau5, Steve Aoki, Rudimental, Sherelle nebo přeborník v žánru house Felix da Housecat.

Zatímco v minulosti byly virtuální koncerty založeny především na pár umělcích, teď půjde o zcela nový koncept. Do Minecraftu zamíří až 850 různých interpretů, jež po dobu čtyř dní (do neděle 28. června) obsadí pětašedesát digitálních pódií, do kterých se hráči budou moci svévolně připojovat. Lépe řečeno teleportovat přes repliku stroje času Tardis z kultovního seriálu Doctor Who.

S tímto počtem vystupujících se tak může jednat o největší virtuální koncert, který kdy proběhl. Samozřejmě záleží i na tom, kolik účastníků se připojí, ale vzhledem k velmi početné bázi aktivních hráčů, která se pohybuje okolo 126 milionů měsíčně, se dá předpokládat účast dosud nevídaná. Čím více lidí dorazí, tím větší šance bude, že se akce zapíše do historie a zároveň pomůže ostatním.

Jak zmiňuje Jackie McGuire, šéf produkční společnosti Rave Family, která tuto událost pořádá, v průběhu celého festivalu se budou objevovat příležitosti, jak přispět na různé charitativní iniciativy. Chybět nebude například Black Lives Matter, které reflektuje rovnoprávnost Afroameričanů, nebo ByeByePlastic bojující proti plastovému znečišťování. Festival navíc těmto organizacím daruje pět procent ze svých výdělků.

Pro samotné fanoušky se pak vedle pixelové hudební atmosféry nabídne i možnost komunikovat s ostatními přes službu Discord, což může jen posílit zážitek podobný skutečné párty, a trénink specifických pohybů v rámci kempu Rave Family Training Camp, který se otevírá těsně před startem festivalu.

marshmello-fortnite

Přečtěte si takéZnámý DJ Marshmello vyprodává koncerty i ve hře Fortnite. Na jeho show přišly desítky milionů hráčůZnámý DJ Marshmello vyprodává koncerty i ve hře Fortnite. Na jeho show přišly desítky milionů hráčů

Na rozdíl od proběhlých hudebních akcích ve Fortnite včetně té, která prostřednictvím Steva Aokiho, Deadmau5e či Dillona Francise oslavovala milník v podobě 350 milionů registrovaných hráčů, bude Electric Blockaloo zpoplatněn. Vstupenky začínají na 10 dolarech (zhruba 240 korunách) a je možné je zakoupit na oficiálních stránkách.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Electric Blockaloo! (@blockaloo),

Diskuze (0)

Novinka

Anonym