Návrat do Lost Heaven ve strhující grafice. Podívejte se na první trailer k remaku prvního dílu české hry Mafia

mafia-remake
0Zobrazit komentáře

Když se v minulých týdnech oficiálně potvrdil návrat kultovní české hry Mafia, fanoušky to dostalo z křesel. Zatímco první díl se má dočkat zcela nového remaku, který do něj vsadí rozšířený příběh, kompletně předělanou grafiku v novém kabátu a spoustu dalších vylepšení, druhý a třetí díl už vyšel v remasterované verzi s lepší grafikou a odstraněnými chybami.

O prvním dílu, jehož takzvaná Definitivní edice vyjde na konci srpna letošního roku, toho ale kromě několika prvních obrázků nebylo známo tolik. V průběhu dalších týdnů po ohlášení se potvrdilo, že bude mít remake s rozšířeným příběhem zcela nový český dabing, původní hudbu, která se znovu nahraje se symfonickým orchestrem, a také další vylepšení.

To potvrzuje i vůbec první plnohodnotný trailer na „novou“ jedničku, který vyšel v rámci sobotní herní události PC Gaming Show.

Trailer začíná pohledem na hlavní postavu Tommyho Angela, který sedí naproti detektivu Normanovi. Tomu podává výpověď o všem, co zažil a udělal v rámci svého propojení s mafiánskou rodinou Salieri. V základu by měl příběh zůstat stejný, ale bude rozšířen o další části a scény, vedlejší mise a cutscény, které jsme neměli šanci v prvním dílu vidět.

Na něm pracoval z velké části herní vývojář Daniel Vávra, který ale o remaku a dalších novinkách v rámci studia, ze kterého je již roky pryč, podle svých slov vůbec netušil. Samotné video má několik maličkostí, které vás zarazí. Kromě značně vylepšené grafiky (minimálně co do vizuálu traileru) v porovnání s prvním dílem se v něm totiž objeví například již dříve avizovaná motorka nebo pes. Dvě věci, které součástí původního prvního dílu nebyly vůbec.

Novou grafiku, 4K rozlišení a podporu HDR čerpá Definitivní edice první Mafie z třetího dílu, který sice po vizuální stránce působil strhujícím dojmem, ale na hráče kvůli množství chyb a absenci českého dabingu takový dojem neudělal. I proto se ho studio 2K rozhodlo dát do rukou britského d3t Ltd, které mělo na starosti remasterované edice Mafie II a Mafie III.

mafia-remake2

Foto: 2K

Dvě hlavní postavy první Mafie – Paulie a Tommy Angelo

Trailer je aktuálně k dispozici pouze v angličtině, takže nemůžeme slyšet, jak se vyvine český dabing, kterému původně propůjčili hlas například Marek Vašut, Jaromír Meduna nebo Bohdan Tůma. S natáčením českého dabingu se ale už začalo. Jako první byl potvrzen Libor Hruška.

Po 18 letech tak vyjde první díl v Definitivní edici 28. srpna hned na tři hlavní platformy – PC, Xbox One a PlayStation 4. Pravděpodobně bychom se mohli v následujících měsících po vydání dočkat také portu na novou generaci konzolí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym