Letos se jede do Chorvatska vlakem. RegioJetu se podařilo za jediný den prodat 10 tisíc jízdenek na Jadran

regiojet-vlak-min

Foto: RegioJet

Vlak RegioJet

0Zobrazit komentáře

Žlutým vlakem až na Jadran, to je nová služba RegioJetu, která se setkala s obrovským ohlasem. Deset tisíc prodaných jízdenek do chorvatské Rijeky za pouhých 24 hodin naznačuje, že bude potřeba žluté lokomotivy vysílat zřejmě častěji než třikrát týdně, jak původně soukromý dopravce Radima Jančury plánoval.

Letošní dovolená má kvůli uzavřeným hranicím řady států a minimu leteckých spojů pro většinu Čechů jasnou podobu. Buď ji využijí pro poznávání krás tuzemska, a pokud se přeci jen odhodlají vyrazit do zahraničí, pravděpodobně to bude na Slovensko či do Chorvatska.

Toho se rozhodl využít tuzemský dopravce RegioJet, který oznámil propojení naší země s Čechy tolik milovanou dovolenkovou destinací přímým vlakovým spojem. Tuto možnost již před lety nabízely i České dráhy, zájem o ni však nebyl zdaleka tak velký jako v případě RegioJetu, kterému teď pochopitelně do karet hraje aktuální situace.

regiojet-vlak

Foto: RegioJet

Vlak RegioJet

Jan informoval magazín Zdopravy.cz, RegioJetu se za jediný den od spuštění prodejů podařilo prodat 10 tisíc akčních jízdenek, díky kterým se dá k Jadranu dostat za cenu od 590 korun. Není proto divu, že některé spoje již nyní hlásí plnou kapacitu, jak prozradil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

„Čekali jsme, že o jízdenky bude zájem, ale ne takový. Některé spoje se blíží vyprodanosti,“ uvedl Ondrůj. I to je důvod, proč RegioJet začíná uvažovat nad možným posílením spojů. Ty by nyní měly nabízet 12 vozů s kapacitou 560 míst, firma však uvažuje o rozšíření kapacity přidáním dalších vagónů i o častějším vypravování lokomotiv směr Jadran.

Ty budou do Chorvatska vyrážet prozatím každé úterý, pátek a neděli. Z Prahy se bude vyjíždět v 17.20 a Rijeka přivítá nové návštěvníky druhý den kolem osmé hodiny ranní. Jejich putování tím ale nemusí být u konce, jelikož RegioJet nabízí možnost pokračovat dále na jih prostřednictvím jeho autobusů čekajících v Rijece.

Důvodem, proč se RegioJetu prozatím daří bodovat tam, kde České dráhy neuspěly, je – vedle aktuální situace – především cena. Jak již bylo řečeno, nejlevnější jednosměrná jízdenka vyjde na 590 korun. Jedná se o místo k sezení, jehož cena byla na některých spojích navýšena na 690 korun. Cestovat do Rijeky půjde také v horizontální poloze, za místo v lůžkovém vagónu cestující zaplatí 790 korun.

Tyto ceny jízdenek jsou prozatím akční a je tedy možné, že jejich cena bude v budoucnu růst. Zároveň si musíte dobře rozmyslet, zda jízdenku skutečně koupíte, či nikoliv. Cena jejího storna totiž vzrostla na 50 % z ceny jízdenky a v případě zrušení jízdenky méně než dva týdny před odjezdem storno provést ani nelze.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym