LEGO a jeho bezmezná tvořivost. Nově si z kostiček postavíte Mickeyho Mouse a Minnie i funkční roboty

Filip HouskaFilip Houska

mickey-mouse-minnie-lego

Foto: LEGO

Mickey Mouse a Minnie

0Zobrazit komentáře

Pokud chcete, z kostiček LEGO postavíte téměř cokoliv. Od jednoduchých objektů přes nejrůznější budovy, auta nebo dokonce celé vesnice. Pro většinu z nás je ale rozhodně snazší, když nám ke kreativitě tradiční dánská firma pomůže a nachystá nám nové stavebnice. Třeba ty, které nabízí jedny z nejikoničtějších animovaných postaviček všech dob nebo programovatelné roboty.

Jen pár týdnů poté, co LEGO představilo unikátní repliku nadupaného Lamborghini Sián, láká na další exkluzivní set. Ten první potěší hlavně fanoušky Disney, lépe řečeno nadčasových animovaných postaviček slavného Walta Disneyho. Do prodeje totiž míří figurky Mickeyho Mouse a jeho kamarádky Minnie, které se budou s velikostí 36, respektive 35 centimetrů dokonale vyjímat na policích.

„Produkty vždy navrhujeme tak, aby si je lidé – včetně mě – chtěli postavit na své poličky. To je důvod, proč jsme se rozhodli jít do designu Mickeyho Mouse s ikonickou siluetou a barevnou paletou,“ dodává designér Ollie Gregory a vyzdvihuje nejen výsledný vzhled, se kterým tyto kultovní figurky přichází, ale také detaily, na nichž jsou založeny.

mickey-minnie-lego-1

Foto: LEGO

Mickey Mouse a Minnie se svým oblíbeným vybavením

Tak třeba na malou černou špičku nosu u Mickeyho a Minnie firma nemohla najít ideální dílek, který by ladil svým provedením i rozměry, a proto sáhla do šuplíku a zrecyklovala kultovní astronautskou helmu Classic Space Helmet, kterou nepoužila od roku 1987.

Stavitelský dort pak zdobí třešnička v podobě vnitřních kostiček v barvách, které jsou inspirovány oděvy, jež dvojice na obrazovkách nosila. Jen pro zajímavost: první představení myšáka Mickeyho i Minnie proběhlo už v roce 1928, a to v krátkometrážním filmu Plane Crazy.

Jak můžete z prvních obrázků vidět, oba aktéři mají okolo sebe různé předměty, květinový pugét, retro kameru na stativu, kytaru nebo fotoalbum, které zachycuje příběhy tohoto ikonického dua. Tímto krokem chce totiž LEGO přiblížit vztah, jaký mezi sebou Mickey a Minnie měli, a prakticky tak otevřít dveře nové fantazii během stavění.

mickey-minnie-lego

Foto: LEGO

Popkulturní záležitost na vašich poličkách

Jestli tedy i vy patříte mezi příznivce těchto slavných postaviček z rukopisu Walta Disneyho, již nyní můžete očekávat jejich vydání. Pro americký trh se předprodej otevírá 1. července, nicméně lze očekávat, že se brzy dostanou také do Česka. Cena je zatím neznámá.

Z minulosti do budoucnosti

Zatímco set s Mickeym Mousem a Minnie hraje na notu nostalgie, nová edice tzv. Mindstormů přibližuje budoucnost. LEGO po sedmi letech ohlásilo vydání nové řady oblíbené stavebnice, která podněcuje tvořivost ve stavění malých, funkčních robotů, jež si je navíc možné naprogramovat v aplikaci.

LEGO Mindstorms Robot Inventor přichází s takovým počtem kostek, senzorů barev i vzdálenosti, motorků a modulů s Bluetooth, z nichž si můžete postavit pět robotů s různým zaměřením, kterým budete dávat povely k chůzi nebo mluvení přímo přes aplikaci.

alzadrive

Přečtěte si takéSpojení dvou e-commerce jedniček. Shoptet svým 21 tisícům e-shopů nově umožňuje prodávat na AlzeSpojení dvou e-commerce jedniček. Shoptet svým 21 tisícům e-shopů nově umožňuje prodávat na Alze

V ní si vyzkoušíte také základní programovací prvky, které by měly pochopit i děti. Především pro ně je novinka určena, jelikož ze své podstaty automaticky vyzývá mladé ke kritickému a kreativnímu myšlení a pomáhá k pochopení koncepce pod zkratkou STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Na trh by nový set měl dorazit na podzim tohoto roku, a to za 360 dolarů (zhruba 8,5 tisíce korun).

mindstorms

Foto: LEGO

Pětice nových programovatelných robotů z edice Mindstorms

Diskuze (0)

Novinka

Anonym