Jak se na dálku řeší investice do startupů nebo filmové efekty? Podívejte se na konferenci CzechCrunch Onlajn

Jiří SvobodaJiří Svoboda

onlajn-2Event

Foto: CzechCrunch

Jedním z hostů druhé konference CzechCrunch Onlajn byl i Petr Mára

0Zobrazit komentáře

Na druhém vydání naší konference CzechCrunch Onlajn jsme stejně jako na té první diskutovali změny, které společnost čekají v souvislosti s koronavirovou pandemií. Tentokrát jsme se ale posunuli o pár týdnů dál. Devět hostů sdílelo své zkušenosti z posledních měsíců včetně predikcí o tom, jaký směrem se ubere pracovní kultura, byznys na dálku a jak řeší produktivitu, i když musí dělat z domova.

Hned několik řečníků vyjádřilo optimismus a v pandemické krizi vidí především příležitost. Například technologický influencer Petr Mára hned v úvodu konference předpověděl, že lidé si budou více vážit svého „offline času“, více si vybírat, s kým ho budou trávit, a mít tak snad i větší časový prostor na rodinu a záliby.

Změny v tom, jak lidé tráví své pracovní dny, může pozorovat i Jan Řežáb ze startupu Time Is Ltd., který zpracovává data o firemní komunikaci a měří efektivitu ve firmách. Ukazuje se, že onlinové firemní meetingy jsou nyní kratší, ale zároveň je jich více a účastní se jich větší množství lidí. Jsme tedy skutečně efektivnější?

Právě velké množství onlinových meetingů přitom nemusí být nutně k dobru. Přestože jsou efektivní, psychoterapeut Tomáš Rektor tvrdí, že jim chybí neformální „omáčka“ jako pár zdvořilostních frází nebo uvaření kávy před meetingem na uvolnění atmosféry. Výsledkem je vyčerpání z celého kolotoče videohovorů.

Do paradoxních situací se dostal také investor Andrej Kiska z Credo Ventures, který nově musel poznávat potenciální investiční příležitosti jen po internetu. Můžete investovat desítky milionů korun do někoho, koho jste nikdy neviděli osobně? Tvůrce filmových efektů Jiří Kilevník z kanadského studia Rodeo FX, který pracuje i pro klienty jako Lucasfilm nebo Netflix, zase musel řešit, jak bez porušení podmínek filmových studií pracovat z domova na speciálních efektech k ještě nevydaným filmům a seriálům.

Co dalšího na konferenci CzechCrunch Onlajn zaznělo? Pusťte si její kompletní záznam:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym