Fortnite jako obří kinosál. V populární hře se budou promítat Nolanovy velkofilmy Počátek, Batman i Dokonalý trik

Filip HouskaFilip Houska

tenet-fortnite

Foto: GameSpot/YouTube

Kinosál ve Fortnite během promítání traileru filmu Tenet

0Zobrazit komentáře

Ačkoliv je Fortnite v první řadě hrou, a to velmi úspěšnou, což potvrzuje 350 milionů registrovaných hráčů, občas to vypadá, že se vývojáři z Epic Games snaží z této battle royale akce udělat zábavní hub pro všechny věkové kategorie. Nejen, že tam pořádají virtuální hudební koncerty, ale také mění herní prostředí na obrovské kinosály, kde zatím hraje hlavní roli Christopher Nolan.

Poté, co byl ve Fortnite koncem května premiérově odvysílán trailer na jeho očekávaný velkolepý film Tenet (jehož premiéra nyní byla opět odložena až na srpen), se nyní budou ve hře promítat tři regulérní snímky, jejichž odkaz je tak zásadní, že si vysloužily kultovní postavení ve filmovém průmyslu. Jde o Počátek s Leonardem DiCapriem, Batman začíná s Christianem Balem a Dokonalý trik, kde hraje i Hugh Jackman.

Stejně jako hráči mohli sledovat propracovaný digitální koncert rappera Travise Scotta nebo tancovat na elektronickou hudbu od předních jmen světové EDM scény, i teď jim bude nabídnut podobný zážitek. Vše se odehraje dnes (26. června) na ostrově Party Royale, kam se mohou fanoušci jednoduše připojit, pomyslně usednout před velké plátno a spolu s ostatními užívat jedny z ikonických Nolanových děl.

movie-nite

Foto: Epic Games

Promítání filmů se liší podle zemí

Má to však háček. A pro Čechy velmi zásadní. V důsledku omezení autorských práv Epic Games nemohou ani jeden z filmů vysílat v Česku ani na Slovensku, čímž tuzemská komunita hráčů o tuto akci nedobrovolně přichází. I když existují neoficiální cesty, jak se na zahraniční servery dostat (například přes VPN), určitě nejde o ideální doporučení.

Sami vývojáři pak na svém blogu uvádí, že se ve spolupráci s Warner Bros. snažili filmy zpřístupnit co nejvíce zemím, ale do některých to zkrátka po právní stránce nešlo. Je tedy logické, že si to fanoušci namíří k živým streamům na YouTube, Twitchi nebo Facebook Gaming. I tam však mohou narazit, protože se filmový obsah „oficiálně“ nesmí distribuovat bez svolení vlastníka, podobně jako tomu je v běžných kinech. Bude tak zajímavé sledovat, zda streameři tato pravidla poruší.

Tak či tak, promítání se naplno rozjíždí během dnešního dne a časy vysílání i výběr filmu se liší v závislosti na konkrétních zemích. Například v Německu proběhne vysílání Dokonalého triku ve 20 hodin, v Itálii pak Počátek odstartuje okolo 16. hodiny. Zapeklitý thriller s Leonardem DiCapriem čeká i na Američany, kteří mají stále zavřená kina, přičemž ikonický Batman dorazí na herní plátna třeba ve Francii nebo Indii.

Fortnite už není jen běžná hra

Ať už jsou ale podmínky jakékoliv, Fortnite opět důrazně ukazuje, že nechce být pouhou hrou. I když je na herní akci z podstaty založen a zrovna před pár dny vyšla nová herní sezóna, vzhledem k obrovské bázi aktivních hráčů si může dovolit i experimentovat a nabízet zdarma zážitky ze zábavního průmyslu. A nutno říct, že od momentu, kdy ve Fortnite hrál virtuální DJ Marshmello, se věci rapidně – hlavně díky koronaviru – posunuly.

Podobně k tomu začíná přistupovat mimo jiné Minecraft, další vysoce oblíbená hra se širokou škálou hráčů. Právě v tomto pixelovém světě se za pár týdnů odehraje dost možná největší virtuální festival elektronické hudby vůbec, na který „dorazí“ interpreti typu Rudimental, Steve Aoki nebo Deadmau5. Původně měl začít včera, nakonec byl ovšem odsunut na nový termín.

***

Podívejte se, jak probíhal psychedelický virtuální koncert Travise Scotta:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym