Česká fotbalová investice. Jakub Jankto a J&T posílají 14 milionů korun do startupu Live Penalty

Peter BrejčákPeter Brejčák

pavelkacerle

Foto: CzechCrunch

Spoluzakladatel a šéf startupu Live Penalty Pavel Kacerle

0Zobrazit komentáře

Kopnout si penaltu třeba i proti legendárnímu Manuelu Neuerovi. Český startup Live Penalty, který přes mobilní aplikaci propojuje sportovní fanoušky s profesionálními brankáři v reálném světě, získal na svůj rozvoj další investici. Po původních dvou kolech, ve kterých získal nejprve půl milionu a následně tři miliony korun, jej teď 14 miliony podpořil fotbalový reprezentant Jakub Jankto a investiční fond J&T Ventures.

Hráči z celého světa mohou pomocí aplikace Live Penalty, za kterou stojí Pavel Kacerle, vyzvat na souboj špičkové fotbalové brankáře. Ti stojí v reálné brance, zatímco fanoušci na dálku ovládají speciálního robota kopajícího penalty.

Směr a další parametry střely nejdříve určují hráči hromadně v rámci eliminační hry, na jejímž konci zůstává jen jeden s možností sám vystřelit penaltu proti svému brankářskému idolu. Novodobý druh sportovního zážitku doprovází i profesionální komentátoři, produkce či bouřlivá atmosféra.

ffp04991-min

Foto: Live Penalty

Live Penalty umožňuje hráčům v mobilní aplikaci střílet penalty na reálné brankáře

„Fotbalové kluby se velmi touží adaptovat na digitální svět a začaly investovat do esportu. V běžných simulátorech ale chybí přímé spojení s tím, co se děje na stadionech. My jsme pojítko mezi oběma světy. Aktivujeme nejdražší assety, které kluby mají, tedy živé hráče a sponzory, a přenášíme je do digitálního prostředí,“ vysvětluje zakladatel a CEO Live Penalty Pavel Kacerle s tím, že nejnovější investiční kolo má zážitek z aplikace o to více podpořit.

„V tuhle fázi projektu bude největší část investice zaměřena na vývoj mobilní aplikace a dále do dokončení našeho zázemí ve studiu. Od sprch po nový světelný park či fotbalovou asociací schválený trávník, tohle vše nám doposud při prvních testováních chybělo,“ doplňuje dvaatřicetiletý kreativec pro CzechCrunch se zkušenostmi z Disney, Lucasfilm či Marvel Studios, kde pracoval na digitálních efektech pro filmové trháky.

Live Penalty, které teprve loni založily firmy Smashbuster, STRV a first.Frame, v březnu spustilo testovací provoz ve spolupráci se špičkovými českými brankáři, jako je Filip Nguyen, Ondřej Kočí nebo Přemysl Kovář. V nejbližší době se pak plánuje soustředit především na německý trh a aktuálně dojednává spolupráci s kluby německé Bundesligy, Bayernem Mnichov či Wolfsburgem.

ffp01572-min

Foto: Live Penalty

Mobilní aplikace Live Penalty

Potenciál už teď v projektu vidí například Jakub Jankto, český fotbalový reprezentant, který jednak hraje za italskou Sampdorii, ale zároveň investuje do esportů a teď s Live Penalty rozšiřuje svůj záběr.

„Původně jsem další investici nehledal, tým Live Penalty na mě ale udělal dojem. Propojení reálného sportu s virtuálním mě extrémně zajímá a mám dlouholeté zkušenosti z esportu. Když jsem se pak seznámil s byznys plánem i technologickou stránkou projektu, vůbec jsem neváhal,“ popisuje fotbalista, který za 30 milionů korun nedávno postavil první gaming house v Česku.

„Live Penalty spojuje globální fenomény, které oslovují miliardy lidí – fotbal a mobilní gaming. Má skvělou trakci, pozitivní ohlasy a díky síle a přitažlivosti, kterou mají jména slavných fotbalistů, dokáže velice rychle organicky růst. Věřím, že i díky schopnému týmu tuto nepochybnou tržní příležitost dokáže proměnit v úspěch,“ doplňuje Martin Kešner, investiční ředitel J&T Ventures.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym