Nejdřív oslnil na Colours of Ostrava, teď Woodkid natočil v Česku hudební klip. Podívejte se na temnou atmosféru Mostu

woodkid-1

Foto: Woodkid/YouTube

V mosteckých dolech

0Zobrazit komentáře

I když se zahraniční filmová produkce v Česku zdržuje poměrně často, je to primárně kvůli seriálům a filmům. Nicméně o něco méně frekventovanou (ale o to možná zajímavější kategorií) jsou také hudební videoklipy, které se v českém prostředí natáčí. Od starší songů jako No Church In the Wild nebo Diamonds od Kanye Westa přes Numb od Linkin Park nebo Baby’s Got A Temper od Prodigy až po Back On Earth od Ozzyho Osbourna.

K nim se teď zařadil také francouzský hudební umělec Woodkid, který je znám především pro velmi propracované vizuály, které jeho hudbu doprovázejí ve videoklipech a které tvořil i pro jiné hudebníky – například pro Mobyho nebo Katy Perry.

V Česku se Woodkid ve velkém blýsknul na hudebním festivalu Colours of Ostrava před sedmi lety, letos v květnu měl vystoupit znovu ve Foru Karlín, ale to bylo kvůli pandemickému stavu odloženo na konec listopadu.

goliath-woodkid

Vizuál z nového videoklipu Woodkida s názvem Goliath

Woodkid, vlastním jménem Yoann Lemoine, kombinuje akustiku s elektronickou hudbou a ve videoklipech často zobrazuje jakýsi mix futurismu a dob dávno minulých. V letošním roce nicméně plánuje vydat nové album, které uvedl prvním videosinglem Goliath natáčeným na severu Čech.

Štáb se vydal do mosteckých uhelných dolů, které disponují notně temnou atmosférou. Ostatně právě místní prostředí využila pro jeden z nejoceňovanějších tuzemských seriálů, Pustina, také produkce HBO. Když se na videoklip Woodkida podíváte, ani byste díky vizuálním efektům nepoznali, že se odehrává v Česku.

V několika minutách ukazuje s impozantním podkresem cestu horníka do práce v podání herce Gregory Givernauda, která se ale promění ve změť netradičních zážitků. Na vizuální stránce videoklipu pracovalo pražské studio Unit Sofa v čele s producentem Filipem Hejdukem. Postprodukci pak dostalo na starost francouzské Firm a režii měl v rukou sám Yoann „Woodkid“ Lemoine.

Skladba Goliath odkazuje podle Woodkida na biblický příběh Davida a Goliáše. „Znázorňuje naši individuální i kolektivní zodpovědnost za vytvoření monstra a hledání cesty, jak ho zničit,“ říká 37letý umělec.

Jak v klipu můžete vidět, ve druhé polovině se vše promění v temné znázornění transformace uhlí v nepopsatelnou hmotu, která má být oním monstrem. Mostecké uhelné doly jsou tak díky množství 3D efektů takřka k nepoznání.

Zatím není jasné, kdy vyjde celé album, kde se Goliath objeví, stejně jako zda budou na albu i další skladby, pro které byly vizuály v Česku natočeny. Čas od času je ale minimálně příjemné vidět, když si zahraniční umělci vyberou pro svou tvorbu právě naši zemi.

Woodkid

Diskuze (0)

Novinka

Anonym