Kino a bar jedno jest. Provozovatelé Aera či BioOka na Žižkově otevírají nové butikové kino Přítomnost

Michal MarekMichal Marek

pritomnost-croped

Foto: Alex Shoots Buildings/Přítomnost

V Praze se otevírá nové butikové kino Přítomnost s barem

0Zobrazit komentáře

Kdo v Praze rád chodí do kina, jistě zná populární artové Aero, BioOko či Světozor. Tato kina zaujmou atmosférou „starého dobrého“ biografu, nabídkou kvalitní filmové produkce i svým barem, který návštěvníkům umožňuje, aby si do sálu přinesli i třeba kelímek dobrého piva.

Lidé stojící za Aerem a spol. ale nyní celý koncept kina s barem posouvají ještě na úplně novou úroveň. Na Žižkově dnes otevírá „butikové kino“ Přítomnost, kde kino a bar splývají v jedno.

Zcela nový koncept kina měl být otevřen již v polovině března. Cinema Boutique Přítomnost, jak zní oficiální název celého zařízení, byl již dokonce představen novinářům, jenže vzápětí bylo v Česku kvůli koronavirové pandemii vyhlášen nouzový stav a z otevření kina pro veřejnost bohužel muselo sejít.

Nové žižkovské kino s barem uvnitř tedy otevírá po vynucené pauze právě dnes, kdy mnoho omezení spojených s prevencí šíření koronaviru končí.

pritomnost-min

Foto: Alex Shoots Buildings/Přítomnost

Butikové kino Přítomnost nabídne jiný zážitek než klasická multikina

Butikové kino otevírá v takřka 100 let staré funkcionalistické budově na Žižkově. Dům, který dnes nese jméno „Radost“, se nachází mezi stadionem Viktorie Žižkov a budovou VŠE, a dříve byl sídlem Ústřední rady ROH. Památkově chráněná budova ale vznikla již mezi lety 1932 a 1934 a původně byla Všeobecným penzijním ústavem.

Kinosál vznikl z původního kongresového sálu budovy a hned na první pohled je netradiční. Místo klasických sedaček návštěvníci spatří designová kovová křesla s polohovatelnými polštáři a před nimi také stolky s elektrickými lampičkami, jejichž svit může během projekce imitovat hořící čajovou svíčku. Tím nejzvláštnějším je ale bar, který se nachází přímo v sále a fungovat bude i během promítání.

Dá se tedy očekávat, že zážitek z návštěvy kina Přítomnost bude úplně jiný, než na který je běžný návštěvník konvenčního kinosálu zvyklý. Určitě se nedá očekávat hrobové ticho. Během promítání sice obsluha nebude používat hlučný kávovar, ale jinak bude obsluha baru i během filmu plnohodnotně fungovat, roznášet pivo a s ním dokonce i drobné občerstvení.

pritomnost3-min

V butikovém kině Přítomnost si můžete při promítání vychutnat drink

Na první pohled to možná může znít trochu bláznivě a někteří milovníci filmového umění tímto konceptem jistě pohrdnou. Nový koncept „Cinema Boutique“ může ale naopak nalákat mnoho lidí, kteří na daný film nepotřebují hledět stoprocentně zaujatě a soustředěně, ale naopak si chtějí užít večer plný ležérní zábavy, v rámci které se při sledování filmu dá i prohodit pár slov či trochu popít.

billgates

Přečtěte si takéOddychnout si od pandemie nebo se o ní učit víc. Bill Gates radí, co si v létě přečíst, co sledovat a co hrátOddychnout si od pandemie nebo se o ní učit víc. Bill Gates radí, co si v létě přečíst, co sledovat a co hrát

Nové kino zkrátka nebude jen místem, kde zhlédnout film, ale spíše „salónem“, kde člověk s platnou vstupenkou může příjemně strávit celý večer. Projekcí bude během dne méně, než je běžné, ale o to více času lidem zbude, aby si v sále o filmech u skleničky povídali. Prostor navíc zdaleka nebude patřit jen kinematografii, ale hostit bude také přednášky všeho druhu, poslechové večery, různé večírky či talk show.

Program Přítomnost Boutique Cinema dnes zahajuje již dobře známý dokument V síti Víta Klusáka o sexuálních predátorech na internetu a ve 21 hodin navazuje předpremiéra černé komedie americko-čínské produkce s názvem Malá lež.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym