Herní modla všech skejťáků hlásí velký návrat. Kultovní Tony Hawk’s Pro Skater vyjde v nové remasterované edici

Filip HouskaFilip Houska

tonyhawk

Foto: Activision

Legendární hra s Tony Hawkem se vrací

0Zobrazit komentáře

Neexistuje slavnější skateboardový jezdec než Tony Hawk. Současně neexistuje slavnější skateboardové herní série, než kterou je Tony Hawk’s Pro Skater. Snad všichni, kteří milovali kopání triků na dřevěných deskách, měli alespoň jednu z epizod nainstalovanou doma na počítači. A pokud mezi ně patříte i vy, možná byste měli zbystřit – legendární americký skejťák se totiž v plné parádě vrací.

Jen málokdo mohl čekat, že se něco takového stane. Ti nejvěrnější fanoušci původních dílů považovali sérii za ukončenou již od roku 2015, kdy vyšlo páté pokračování Pro Skater, jež mělo za cíl navázat na vysoce úspěšné předchůdce. Vydavatelské studio Activision však zklamalo a vzhledem k časové tísni ohledně licencí nedoručilo takový standard, jaký byl kritiky i hráči očekáván.

Na druhou stranu to byla náročná výzva. Neustále vylepšovat tu stejnou herní ságu, která odstartovala v roce 1999 a průběžně na sebe nabalovala nové díly (nejen Pro Skater, ale také sérii Tony Hawk’s Undeground a další obdobné tituly), není vůbec jednoduché. O to víc, když má velkou základnu věrných hráčů s chutí po konstantním posouvání laťky.

tony-hawk

Foto: Activision

Ikonická grafika, která doprovázela první epizody Tony Hawk’s Pro Skater

O důležitosti těchto her a celkové popkulturní auře hovoří samozřejmě i čísla. Tony Hawk’s patří do TOP 10 nejúspěšnějších sportovních herních sérií, což potvrzuje více než třiceti miliony prodaných kopií od data svého uvedení. Byť se nemůže rovnat s FIFA, Madden NFL, PES nebo NBA, jde o úctyhodnou hranici, kterou nelze brát na lehkou váhu.

Activision tak celou dobu stálo před rozhodnutím, zda se konkrétně do Tony Hawk’s Pro Skater znovu pouštět a zkusit štěstí i v roce 2020. Po konzultacích s vývojáři z Vicarious Visions (Crash Bandicoot N. Sane Trilogy) a samotným dvaapadesátiletým Tony Hawkem pak přišlo definitivní razítko – další pokračování bude.

Nostalgie doplněná o 4K a multiplayer

Jako blesk z čistého nebe ohlásil Activision tento týden návrat své kultovní série, ačkoliv trošku v jiném rozpoložení, než byste mohli čekat. Nepůjde o novou hru, nýbrž remasterovanou verzi titulů Pro Skater a Pro Skater 2.

tony-hawk-proskater-5_areynolds

Foto: Activision

Legendární jezdec Andrew Reynolds

tony-hawk-proskater-6_growley-1

Foto: Activision

Geoff Rowley

Ponese nijak zvlášť originální název Tony Hawk’s Pro Skater 1 and 2 a její hlavní devizou budou pokročilejší herní mechanismy ve vizuálně modernějším světě skateparků a streetů. Stále si ale zachová stejný příběh, jinak řečeno stejné mapy, triky, herní módy i slavný soundtrack, který proslavil nejednoho hudebního umělce.

Součástí budou i legendární jezdci a vyjma samotného mistra se v novince objeví Steve Caballero, Geoff Rowley, Bucky Lasek, Elissa Steamer, Kareem Campbell, Andrew Reynolds, Bob Burnquist, Eric Koston, Rodney Mullen, Jamie Thomas, Rune Glifberg a Chad Muska. Skateboardový line-up snů.

tony-hawk-proskater-3_esteamer

Foto: Activision

Skateboardistka Elissa Steamer v akci

Zajímavou funkcí bude také možnost multiplayeru, během kterého dostanete možnost jezdit se svými kamarády ve stejném skateparku nebo na kultovních mapách jako Warehouse nebo The Bullring. To vše při rozlišení 4K při 60 snímcích za vteřinu, během nichž si vychutnáte skvělý grind nebo dobře kopnutý kickflip.

Znovuzrození herního Tonyho Hawka je plánováno na 4. září letošního roku, a to jak pro PlayStation a Xbox, tak na PC prostřednictvím neustále rostoucího online obchodu Epic Games Store. Předobjednávat je možné již nyní za cenu 45 dolarů (zhruba 1 100 korun).

Diskuze (0)

Novinka

Anonym