Bezrealitky.cz, Rohlík či Zásilkovna. Češi vybrali nejinovativnější firmy, které jim pomáhají šetřit čas a peníze

Peter BrejčákPeter Brejčák

zia2020

Foto: CzechCrunch

V Zonky Innovation Awards 2020 uspěly i Bezrealitky, Zásilkovna a Rohlik.cz

0Zobrazit komentáře

Jako tajní hrdinové, které nevidíme, ale ulehčují nám život, šetří čas a peníze. Tak vnímá Zonky inovace a moderní technologie, kterým se však podle tuzemského fintechového projektu nedostává vždy dostatek pozornosti. Proto loni začal organizovat Zonky Innovation Awards, v nichž chce zviditelnit inovativní firmy a jejich skryté technologické hrdiny. CzechCrunch je hlavním mediálním partnerem soutěže, která právě vyhlásila své letošní vítěze.

„Díky novým technologiím dokážeme naši službu neustále posouvat a nabízet klientům lepší a výhodnější produkt. Technologie nám umožňují, aby za naší službou stáli sami zákazníci a abychom mohli společně s nimi kultivovat finanční trh. Chtěli jsme povzbudit i další firmy, aby investovaly do technologií, a šetřily tak zákazníkům peníze, čas i zdroje,“ vysvětluje nedávno jmenovaný CEO Zonky Jiří Humhal.

Veřejnost v rámci hlasování ve druhém ročníku ZIA odevzdala dohromady přes 61 tisíc hlasů, na základě kterých bylo vybráno osm inovativních z celkově více než 80 přihlášených firem. Letošními novinkami byly Český startup a Služby pro podnikatele, devátou kategorii Inovace roku pak udělila porota složená z odborníků na technologie a partnerů soutěže.

V kategorii Inovace roku nejvíc zaujal online supermarket Rohlík.cz, jehož význam v krizových měsících ještě narostl. „Děkujeme našim příznivcům za důvěru a obhajobu titulu. Stále bojujeme za lepší jídlo a lepší život našich zákazníků. Nově s vlastní řadou výrobků Bez Kompromisu a s rychlým doručením Turbo Rohlíku. Ženete nás kupředu!“ uvedl Olin Novák, komerční ředitel Rohlik.cz.

Vítězem kategorie Přeprava lidí a věcí se stala Zásilkovna. „První místo je pro nás skvělá zpráva a významná zpětná vazba naší práce. Velmi si vážíme podpory veřejnosti. Je to pro nás zároveň velký závazek do budoucna, a proto jsme také v letošním roce pro naše zákazníky naplánovali řadu zajímavých novinek,“ řekl Milan Šmíd, marketingový ředitel skupiny Packeta, majitele Zásilkovny.

liftago2-min

Přečtěte si takéDobrý tým a příležitost pro rychlejší změny. Liftago, BeRider a Zásilkovna o tom, jak proplouvají krizíDobrý tým a příležitost pro rychlejší změny. Liftago, BeRider a Zásilkovna o tom, jak proplouvají krizí

Obhájit vítěznou pozici i letos se v kategorii Ubytování podařilo portálu Bezrealitky.cz. „Chceme, aby realitní trh byl transparentní, online a bez provize. Ocenění je pro nás závazkem, abychom nepřestávali inovovat. Pokračujeme v plné transformaci celého nájemního procesu do online – od virtuální prohlídky a ověření zájemců přes automatické generování smlouvy po digitální podpis,“ popsal Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.

Vítězové všech oceněných kategorií:

  • Inovace roku: Rohlik.cz
  • Přeprava lidí a věcí: Zásilkovna
  • Ubytování: Bezrealitky
  • Služby pro domácnost: Rohlik.cz
  • Volný čas a sdílená zkušenost: Heureka
  • Správce financí a platební nástroje: PayU
  • P2P platformy: HitHit
  • Služby pro podnikatele: Dotykačka
  • Český startup: City Safety

Diskuze (0)

Novinka

Anonym