Riviéra, řeznictví, pekárna i lahůdky. Air Bank ukázala nové uvolněné kanceláře v Brně

Michal PtáčekMichal Ptáček

airbank

Foto: Air Bank

Air Bank jde s dobou a otevřelo v Brně moderní kanceláře, které mají nalákat mladou generaci zaměstnanců

0Zobrazit komentáře

Pracovní prostředí i v tak tradičním odvětví jako bankovnictví prochází v posledních letech velkými změnami. Osamocené, korporátní prostory začínají být pomalu minulostí a štafetu postupně přebírají uvolněné a vzájemně propojené kancelářské prostory, které odpovídají požadavkům nastupující mladé generace zaměstnanců.

Podobným směrem se v Česku vydává i Air Bank, považována právě z pohledu přístupu za jednoho z pionýrů moderního bankingu na tuzemském trhu. V komerční budově Titanium v centru Brna finanční společnost na více než 4 tisících metrech čtverečních vybudovala nové kanceláře, které reflektují především snahu o vytvoření flexibilních pracovních prostor s několika relaxačními zónami.

Přestože teď kancelářské prostory po celé zemi kvůli koronaviru zejí prázdnotou, můžeme alespoň nahlédnout, jak to v nových kancelářích Air Bank vypadá. Na základě předchozích zkušeností z pražských kanceláří se Air Bank rozhodla i v Brně prostor přebudovat na tzv. flexi office, který se stává nejnovějším trendem ve fungování moderních kanceláří.

air-bank_brno_6-min

Breakout zóna

To znamená, že zaměstnanci nemají pevně stanovené pracovní místo, ale můžou si v rámci kanceláří sednout kamkoliv a společně spolupracovat. Každý má pouze svou skříňku pro uložení osobních věcí.

„Snahou bylo zaměstnancům zlepšit pracovní prostředí a reflektovat jejich požadavky vytvořením propracovanějších relaxačních zón v centru dispozice patra tak, aby měly různorodou možnost vyžití, odreagování se a možnost pracovat nebo relaxovat v různě pojatých prostorech,“ říká architekta Irena Tomisová z architektonického studia Irena Tomisova Architects.

V praxi má tak každá relaxační zóna jiné vyznění a barevnost včetně jiného sedacího nábytku. Někde zaměstnanci najdou barové stoličky, jinde sezení na pódiu nebo sedací vaky. Zajímavostí pak také je, že jednotlivé zasedačky jsou pojmenované jako Pekárna, Lahůdky či Řeznictví.

Podívejte, se jak to uvnitř vypadá.

Lokalita: Brno, Česká republika
Datum dokončení: 2019
Velikost: 4000 m²
Design: Irena Tomisova Architects

air-bank_brno_5-min

Lounge

air-bank_brno_3-min

Lounge

air-bank_brno_4-min

Breakout zóna

air-bank_brno_1-min

Breakout zóna

air-bank_brno_2-min

Breakout zóna

air-bank_brno_6-min

Breakout zóna

air-bank_brno_7-min

Zasedačka

air-bank_brno_8-min

Zasedačka

air-bank_brno_9-min

Kafeterie

air-bank_brno_10-min

Zasedačka

Diskuze (0)

Novinka

Anonym