Po stopách vikingů. Ubisoft ukazuje trailer na Assassin’s Creed Valhalla, který vyjde i pro nový Xbox a PlayStation

valhalla

Foto: Ubisoft

Nejnovější díl herní série Assassin’s Creed s podtitulem Valhalla

0Zobrazit komentáře

Konec 9. století a útok vikingů na Anglii, kterou vedl Alfréd Veliký. Přesně tam nás zavede nejnovější pokračování herní série Assassin’s Creed od francouzského Ubisoftu s podtitulem Valhalla, které navazuje na zatím poslední díl z roku 2018 pod názvem Odyssey.

Vše začalo během včerejška, kdy Ubisoft streamoval osmihodinovou práci umělce Kodeho „BossLogic“ Abda, který kreslil první ukázku na hru a zároveň lákal na trailer, jenž vyšel před malou chvílí. Ten ve čtyřech minutách nabízí bližší pohled na atmosféru a nástin příběhu, který nás ve hře čeká, a to v poměrně strhující grafice.

Hra by se měla objevit ještě před koncem roku – spekuluje se nad listopadem, byť není prozatím známo přesné datum. K dispozici bude nejen na PC, službě Google Stadia či konzolích PlayStation 4 a Xbox One, ale také na nové generaci konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X, které mají vyjít před koncem roku.

Vedle zmíněné Anglie, která vyobrazí hned čtyři království od Wessexu až po Mercii, by se ve hře mělo objevit také Norsko. Mezi lokacemi nebude chybět Winchester nebo Londýn. Jako v předchozích dílech hry bude možný volný pohyb po mapě a plnění jak hlavní kampaně, tak vedlejších úkolů. Novinkou má být pořádání nájezdů nebo správa celé vlastní osady. Hrát pak budete za postavu jménem Eivor, která může být ženou i mužem.

Série se studio Ubisoft drží už dlouhých 13 let a za tu dobu vystřídalo množství nejrůznějších témat a lokací, od Říma přes řecké dějiny až po francouzskou revoluci. Tentokrát se ale podíváme na temnou atmosféru mezi vikingy, na které pracuje vedle hlavního studia Ubisoftu v kanadském Montrealu dalších 14 studií – pravděpodobně kvůli právě probíhající pandemii a složité situaci na trhu.

Ani poměrně pěkný vizuál se ale neubránil již nyní kritice fanoušků. Už podle traileru je jasné, že i když si Ubisoft chce u série zakládat na historické přesnosti, je tu velké množství nepřesností, které jdou nejen proti faktům, ale také proti celé sérii jako takové.

Ani to ale studiu nebrání ve vývoji dalších dílů, jelikož je Assassin’s Creed jednoznačně nejvýdělenější sérií Ubisoftu. V minulém fiskálním roce, který končil v březnu 2019, studio skončilo se 100 miliony dolarů v hrubém zisku.

Několik dalších pohledů na Assassin’s Creed Valhalla:

valhalla2
valhalla5
valhalla3

Ve hře bude možné hrát i za ženskou postavu

valhalla6
valhalla4

Diskuze (0)

Novinka

Anonym