Nové studio, stovka novinářů a výhoda mezinárodní sítě. Zpravodajská stanice CNN Prima News začne vysílat 3. května

Jiří SvobodaJiří Svoboda

libor-boucek-prima-cnn

Foto: CNN Prima News

Libor Bouček bude na CNN Prima News moderovat ranní zpravodajský blok Nový den

0Zobrazit komentáře

Jeden z nejočekávanějších projektů na poli českého mediálního světa se dnes po delších průtazích představil během online tiskové konference v detailu. Spojení CNN, jedné z nejvýraznějších světových značek v oblasti zpravodajství, a české skupiny FTV Prima pod názvem CNN Prima News začne vysílat hlavními večerními zprávami v neděli 3. května.

Centrem dění nového televizního kanálu se stane dvoupatrové studio studio ve zrekonstruovaných prostorách polyfunkčního objektu Vinice v pražských Strašnicích. Do šestipatrové budovy se přesunula i celá skupina Prima.

Právě odtud se budou vysílat všechny hlavní pořady. Dominantou je obrazovka, která má velikost úctyhodných 202 metrů čtverečních. Technologii tvoří 3 940 LED panelů, přenášejících obraz přes velkoplošné plátno, které vytváří dojem, že obraz zabírá takřka celou stěnu studia. Po grafické stránce dominují modrá a červená barva.

nove-studio-cnn-prima-news_2-min

Foto: CNN Prima News

Nové studio, ze kterého bude vysílat stanice CNN Prima News

„Televizní kanál CNN Prima News nabídne v premiéře 19 pořadů denně a společně s hlavní zpravodajskou relací to budou právě pravidelné zprávy s novými tvářemi, které divákům poskytnou v průběhu celého dne objektivní, rychlý, srozumitelný a přesný zpravodajský servis,“ říká generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Na české poměry dala Prima a CNN dohromady velkou redakci, která má čítat stovku novinářů, včetně tuzemských regionálních reportérů. Partnerství se CNN dovolí navíc čerpat ze sítě dalších tří tisíc reportérů po celém světě.

Do redakce CNN Prima News přešla celá řada osobností mediálního světa. Kromě již dříve avizovaných, jako byly Markéta Fialová a Libor Bouček, se připojí například Pavel Štrunc (dříve Info.cz), s nímž bude hlavní zprávy moderovat investigativní novinářka Markéta Dobiášová (dříve Česká televize). Druhou moderátorskou dvojicí hlavních zpráv budou Klára Doležalová a Karel Voříšek, kteří společně od roku 2013 moderují hlavní zprávy na Primě.

klara-dolezalova-a-karel-vorisek-1-min

Foto: CNN Prima News

Moderátory hlavních zpráv na CNN Prima News budou Klára Doležalová a Karel Voříšek

marketa-dobiasova-a-pavel-strunc-min

Foto: CNN Prima News

Moderátory hlavních zpráv na CNN Prima News budou Markéta Dobiášová a Pavel Štrunc

Po nedávnem odchodu z Českého rozhlasu se k redakci CNN Prima News přidá i Marie Bastlová. Ta bude moderovat jeden z hlavních pořadů nové zpravodajské stanice s názvem Interview a na stejné pozici budou moct diváci vidět například i Pavlínu Kosovou (dříve Seznam Zprávy).

Každý všední den nabídne CNN Prima News program už od šesti hodin ráno. Blok, který bude moderovat Libor Bouček a Soňa Porupková, bude souběžně o hodinu později vysílat i samotná Prima. Stejnou synergii využije skupina i u dalších nových pořadů, včetně hlavních zpráv, které budou na obou stanicích zároveň.

Slavné tváře CNN i v Česku

Nový kanál se chystá využívat partnerství se CNN hned v několika rovinách. Ve zmíněném ranním bloku se například živě spojí se spolupracovníky v Asii nebo USA. Zároveň ale bude dvakrát denně vysílat i pořad jedné z nejvýraznějších osobností celého CNN, Christiane Amanpourové. Příznivci byznysu a ekonomiky budou moci sledovat v sobotu večer i pořad Richarda Questa.

ceskodigital_1

Přečtěte si takéZe školní lavice do virtuální učebny za pár dní. Dobrovolníci z Učíme online pomohli překlopit na internet už přes 170 školZe školní lavice do virtuální učebny za pár dní. Dobrovolníci z Učíme online pomohli překlopit na internet už přes 170 škol

„Multimediální platforma CNN Prima News bude publiku v České republice poskytovat jedinečné služby s možností využití všech mezinárodních zdrojů a zkušeností společnosti CNN,“ vzkázal do Česka viceprezident pro provoz zpravodajství divize CNN International Newsource Samson Desta.

libor-boucek-2-min

Foto: CNN Prima News

Libor Bouček bude na CNN Prima News moderovat ranní zpravodajský blok Nový den

Ačkoliv do této chvíle byl projekt CNN Prima News prezentován primárně jako televizní kanál, výsledkem má být multiplatformní síť se zapojením sociálních sítí, online zpravodajského webu i technologie HbbTV. I zde přijde na řadu využití celé sítě CNN, kdy by měl web nabídnout reportáže z celého světa. Zda bude mít CNN Prima News kontinuální vysílání i na internetu, jako má například zpravodajská ČT24, zatím není jasné.

CNN Prima News funguje na základě smlouvy s divizí CNN International Commercial (CNNIC), která poskytuje licenci k používání značky CNN a k přístupu k obsahu a tvorbě programu v rámci celého portfolia CNN. Na jejím základě CNN vytvořilo jak infrastrukturu, tak zajistilo školení a poradenství.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym