Bunda proti časodešti za 50 tisíc korun zabodovala u fanoušků Death Stranding. Nechybí ani odkaz na dítě v nálevu

acronym-deathstranding

Foto: Acronym

Errolson Hugh v bundě inspirované Death Stranding

0Zobrazit komentáře

Death Stranding platí za jeden z nejkontroverznějších herních titulů, které bylo v poslední době možné hrát. Stejně tak kontroverzní je i cenovka bundy od společnosti Acronym, jež se inspirovala některými prvky právě z prazvláštního titulu Kojima Productions.

Death Stranding je hra, která skutečně vzbudila a stále ještě budí velké emoce. V rámci nejrůznějších side questů se z herních postav stávají poslíčci v každé druhé hře, ovšem v Death Stranding je roznášení zásilek základním herním elementem po celou dobu. Navíc některé položky, které je nutné doručit, jako například pizzu či spodní prádlo, působí v postapokalyptickém světě více než podivně. A o dítěti v nálevu, které hlavní hrdina Sam neustále tahá na své hrudi, ani nemluvě.

Právě doručovací herní mechanismus je důvodem, proč tento titul polovina hráčů miluje a je schopna procítit kompletní myšlenku, kterou za něj její tvůrce Hideo Kojima vložil, a druhá půlka jej označuje za prachobyčejný kurýrní simulátor, do kterého nemá smysl investovat čas.

Jak se ale zdá, první tábor nemá s investováním absolutně žádný problém. A na mysli nemáme pouze čas, ale i finance, které neváhají vynaložit za předměty spojené s celou hrou. Dokazuje to nejnovější úspěch unikátního a velmi drahého kousku oblečení od společnosti Acronym.

Onou módní záležitostí, která na hru přímo odkazuje, je J1A-GTKP, tedy bunda v hodnotě 1 900 dolarů (přibližně 48 tisíc korun). Bunda je stvrzením přátelství mezi značkou Acronym a herním studiem Kojima Productions, respektive přátelství mezi Kojimou a Errolsonem Hughem, zakladatelem Acronymu.

Plody vzájemné spolupráce mohli hráči okusit již přímo ve hře, kde byla Hughova tvář propůjčena jednomu z herních charakterů, a dokonce se ve hře objevily i některé kousky ze sortimentu Acronymu, který se specializuje na produkci relativně futuristické módy.

death-stranding-bunda5

Foto: Acronym

J1A-GTKP

A stejně jako přispěl Acronym svou troškou do obsahu hry, hra přispěla stejným dílem do podoby bundy, která je vyrobena z materiálu Gore-Tex, zabraňující pronikání vlhkosti. Jak uvádí Acronym, bunda je díky tomu odolná i proti „časodešti“, tedy hernímu prvku, který devalvuje předměty, na které dopadá. Pro ochranu před ním, ale i normálním deštěm, slouží i nastavitelný vysoký límec bundy spolu s kapucí.

corovent-mico1-min

Přečtěte si takéUkážeme, že Češi mají opět světový produkt. Budeme vyrábět tisíce ventilátorů CoroVent denně, hlásí šéf MICo Jiří DennerUkážeme, že Češi mají opět světový produkt. Budeme vyrábět tisíce ventilátorů CoroVent denně, hlásí šéf MICo Jiří Denner

Bunda by měla být ideálním partnerem pro delší pěší túry s větším množstvím nákladu nejen na zádech. Mnoho věcí se totiž dá ukrýt i přímo do bundy, k čemuž slouží množství kapes a různých poutek. Tyto prvky najdeme na trupu bundy i na rukávech. Asi nejvýraznějším prvkem celého kousku je žlutá kapsa, která je jasným odkazem na BB, tedy dítko, které je Samovým alarmem před zbloudilými entitami pohybujícími se světem Death Stranding.

I přesto, že je BB vyfoceno na produktových fotografiích J1A-GTKP, ve skutečnosti součástí bundy není a žlutá kapsa musí stačit. Tím největším odkazem na Death Stranding tak zůstávají pouze některá loga a nápisy na bundě.

death-stranding-bunda3

Foto: Acronym

Množství kapes a poutek umožňuje přenášet celou řadu věcí

Death Stranding vyšlo jako exkluzivní hra pro PlayStation v listopadu minulého roku. Od června tohoto roku si jej měli moci zahrát i majitelé PC sestav, ovšem i zde udělal čáru přes rozpočet koronavirus a celá PC premiéra titulu se odložila o měsíc později na 14. července 2020. Stejně jako jsou zklamaní PC hráči, příliš veselí nebudou ani zájemci o J1A-GTKP. Zájem o bundu byl totiž i přes její cenovku tak velký, že bunda byla okamžitě po zahájení prodeje vyprodána.

Kam až může u podobných bund technologie tento kus oblečení dostat, v nedávné době představila například společnost Vollebak. Její skafandrová bunda je navržena tak, aby poskytla dostatek soukromí pro malý šlofík, ať se nacházíte kdekoliv. Ve velkém se také mluví o zcela nových materiálech, které jsou při výrobě používány. Například bunda od The North Face využívá uměle vytvořené pavoučí hedvábí a americký startup Skyscrape zase představil bundu, která se dokáže adaptovat na okolní teplotu.

death-stranding-bunda1

Foto: Acronym

Bunda má řadu vychytávek

Diskuze (0)

Novinka

Anonym