Taxíky Boltu nově rozvážejí i potraviny. V balíčku do 500 korun mají pečivo, přílohy, mléko i konzervy

Peter BrejčákPeter Brejčák

bolt-potraviny

Foto: Bolt

Bolt spouští doručování základních potravinových balíčků

0Zobrazit komentáře

Pohyb lidí po městech se výrazně omezil, taxikářské firmy však mají obrovské a v současnosti často nevyužité kapacity. V rámci pomoci lidem v nouzi, kteří například nemohou vycházet z domu, a také ve snaze podpořit i své řidiče, jimž klesla poptávka, tak přicházejí s novými službami, zaměřujícími se například na rozvoz zásilek.

Na tuto vlnu ve středu naskočil také alternativní taxislužba Bolt, která v Praze během dopoledne spustila rozvoz předem připravených balíčků obsahujících základní potraviny. Uživatelé si je mohou objednat v aplikaci v rámci kategorie Balíček potravin.

Proces probíhá stejně jako při objednávání jízdy, proto je nutné jako cílovou adresu zadat tu stejnou jako místo vyzvednutí. Předpřipravených jsou podle Boltu stovky balíčků, jejich doručení by tak nemělo trvat více než několik minut a řidič ho uživateli odevzdá před vchodem.

bolt-potraviny

Foto: CzechCrunch

Bolt nově doveze i základní balíček potravin

Jednotlivé balíčky během prvního dne obsahují trvanlivé balené nebo konzervované potraviny, jako je pečivo, výběr ze dvou příloh k jídlu (těstoviny, rýže, čočka nebo brambory), mléko, polohrubou mouku, instantní polévky, zeleninu v konzervě (fazole, cizrnu nebo hrášek), rajčata v konzervě, čaj, paštiku, něco sladkého na zub, džus a dvě nealkoholická piva.

V následujících dnech se bude obsah balíčků mírně lišit dle dostupnosti potravin a na základě toho je upravena i jeho cena pohybující se mezi 400 a 500 korunami včetně dovozu (platba je možná pouze v aplikaci). Aktuální složení balíčku je možné zjistit při kliknutí na ikonku i vedle názvu kategorie.

„V rámci testovacího provozu řidiči disponují několika stovkami těchto balíčků. V případě, že bude o tuto službu mezi uživateli zájem, jsme v Boltu připraveni ji rozšířit tak, aby se dostalo na co nejvíce lidí. Snažíme se v této situaci pomoci, jak jen to je možné,“ uvedl Roman Sysel, regionální manažer Boltu pro střední Evropu.

Nákupy vozí i Liftago

„Obyvatelům Prahy chceme v nesnázích pomoci. Stejně tak jsme naši pomoc při řešení krize nabídli vládě. Kapacity řidičů mohou být do budoucna využity například k distribuci léků, dezinfekce nebo roušek. Předpokládáme, že situace bude minimálně několik dní či týdnů nadále eskalovat,“ doplnil Sysel.

Zároveň však uživatelé pořád mohou aplikaci využívat i na objednávání jízd. Usnesení vlády o zákazu taxislužeb obsahovalo výjimku pro řidiče s taxikářským oprávněním, proto je pořád možné objednávat si jízdy jak v Boltu, tak i aplikacích Uberu či Liftaga, kde i nadále jezdí řidiči s platnými licencemi.

wolt-brno3

Přečtěte si takéRozvoz jídla je pro většinu restaurací jediná záchrana. Donášky spustí i Nesnězeno, Liftago nabízí doručování nákupůRozvoz jídla je pro většinu restaurací jediná záchrana. Donášky spustí i Nesnězeno, Liftago nabízí doručování nákupů

Podobnou službu jako Bolt v neděli spustila i konkurenční služba Liftago. V rámci Liftago, nakup mi! si lidé mohou objednat taxikáře na zařízení malého bezkontaktního a cashless nákupu. Objednávky by měly být směřovány spíše u malých lokálních obchodů a ideálně do hodnoty 500 korun. Bolt má proti tomu již balíčky předpřipravené a jen je rozváží.

„Naše služba slouží pro urgentní nákupy. Tedy pouze pro osoby, které nemají jinou možnost a sami se nemohou dostat do obchodu nebo využít jiných cest, jak si základní potřeby obstarat. Rozhodně nechceme suplovat služby firem, které se na toto specializují. S některými intenzivně spolupracujeme, aby svoje kapacity rozšířili o naše řidiče,“ uvedl pro CzechCrunch marketing manager Liftaga Tomáš Kápl s tím, že službu prozatím využily první desítky uživatelů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym